Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu u Pragu

rssBookmark and Share

Niš 13.09.2023. Južna Srbija Info

Pripadnici 63. padobranske brigade koji prolaze napredne oblike obučavanja za vojne padobrance boravili su prethodne nedelje u Pragu na obuci u vazdušnom tunelu.

Obuka pripadnika 63. padobranske brigade u vazdušnom tunelu u Pragu

Ova vrsta obučavanja se realizuje po drugi put u Češkoj, a njen značaj ogleda se u bezbednosti, uštedi materijalnih resursa i skraćivanju vremena za realizaciju više padobranske obuke, koja za cilj ima osposobljavanje padobranaca za vršenje skokova na slobodno dejstvo, specijalnim padobranom tipa krilo, sa naoružanjem i opremom i na terene malih dimenzija.

Težište je bilo na savlađivanju elemenata slobodnog pada i osposobljavanju za padobranske skokove sa torbama za teret, odnosno naoružanje i vojnu opremu. Svaki od padobranaca Vojske Srbije je u vazdušnom tunelu proveo vreme ekvivalentno slobodnom padu ostvarenom prilikom izvršenja oko 50 trenažnih skokova iz vazduhoplova sa visine od 4000 metara. 

Znanja i veštine kojima su pripadnici 63. padobranske brigade ovladali u vazdušnom tunelu i iskustva koja su razmenili sa kolegama iz Češke Republike biće od velike koristi u daljem radu prilikom izvođenja padobranskih skokova i obuke mlađih padobranaca.

Komentara: 0


#   Niš   Češka   63. padobranska   Prag (Češka)
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima