Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnica Niša na Ekonomskom forumu zemalja Zapadnog Balkana

rssBookmark and Share

Niš 18.11.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski učestvuje u radu Ekonomskog foruma zemalja Zapadnog Balkana koji se održava u glavnom gradu Češke. Predstavnici Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije predstavljaju dostignuća u oblasti pametnih gradova.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Poruke Ekonomskog foruma su značajne za zemlje regiona.

U oblasti zelene i digitalne tranzicije, koje spajaju zemlje EU sa zemljama Zapadnog Balkana, realizuju se 24 investicije od 3,4 milijarde evra od kojih je polovina iz granta EU.

Energija je glavna tema investicionog fonda EU i zemlje u regionu biće podržane sa milijardu i po evra za projekte u toj oblasti.

Evropski zeleni plan će biti potpuno ostvaren u zemljama Zapadnog Balkana, jer one imaju i ogroman turistički potencijal.

Na Ekonomskom forumu u Češkoj Republici istaknuta je i važnost agrobiznisa i investicija u digitalnu budućnost, kao i implementacija digitalne agende u zemljama Zapadnog Balkana.

Delegacija Srbije koju čine predstavnici Kruševca, Užica, Leskovca, Kragujevca, Beograda, Valjeva, Vranja i Novog Pazara i Niša posetili su u Pragu Ambasadu Srbije u Češkoj.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Češka   Ekonomski forum   Prag (Češka)   Zapadni Balkan
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima