Јужна Србија Инфо

Очишћена Нишава у Доњој Врежини

rssBookmark and Share

Ниш 25.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Огромна стабла која је нанела вода, и која су довела чак до напрснућа стубова моста у Доњој Врежини, уклоњена су и нема опасности ни за мост, ни од плављења, кажу надлежни.
По налогу Србијавода, Нишаву су чистиле екипе ВПП Ерозије из Ниша.

Доња Врежина-Нишава, Фото архива: Јужна Србија Инфо
Доња Врежина-Нишава, Фото архива: Јужна Србија Инфо


Почетком ове недеље, велика стабла која су закрчила корито Нишаве, и претила да сруше мост, очишћена су за један дан – прво су стабла исечена, а онда и уклоњена уз помоћ механизације Водопривредног предузећа Ерозија из Ниша. Акцију чишћења помогли су и Сектор за ванредне ситуације Града Ниша, као и екипе саобраћајне полиције, које су на кратко затвориле пут у близини и преко моста, како би све протекло безбедно. Радници су се уз помоћ конопаца спуштали до речног корита, и уз помоћ све расположиве механизације, успешно, за један дан, очистиле сав нанос испод моста у Доњој Врежини. Сада је мост безбедан и за пешаке и саобраћај, а безбедна је и река, нарочито за кајакаше, који вежбају на овом делу Нишаве

Да подсетимо, ми смо већ писали о великим стаблима и наносу који су претили да закрче реку и сруше мост, на шта су се жалили и мештани који живе у близини моста, и многобројни шетачи којих овде има, нарочито када су сунчани дани.

Тада су надлежни обећали да ће све бити уклоњено, чим ниво Нишаве мало опадне, како би за екипе радника био безбедан приступ кориту.

Коментара: 0


#   Ниш   Србијаводе   мост   Нишава   Доња Врежина   чишћење   сектор за ванредне ситуације   грање   Ерозија Ниш
@


 


[ Додај коментар ]