Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Očišćena Nišava u Donjoj Vrežini

rssBookmark and Share

Nišava 25.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Ogromna stabla koja je nanela voda, i koja su dovela čak do naprsnuća stubova mosta u Donjoj Vrežini, uklonjena su i nema opasnosti ni za most, ni od plavljenja, kažu nadležni.
Po nalogu Srbijavoda, Nišavu su čistile ekipe VPP Erozije iz Niša.

Donja Vrežina-Nišava, Foto arhiva: Južna Srbija Info
Donja Vrežina-Nišava, Foto arhiva: Južna Srbija Info


Početkom ove nedelje, velika stabla koja su zakrčila korito Nišave, i pretila da sruše most, očišćena su za jedan dan – prvo su stabla isečena, a onda i uklonjena uz pomoć mehanizacije Vodoprivrednog preduzeća Erozija iz Niša. Akciju čišćenja pomogli su i Sektor za vanredne situacije Grada Niša, kao i ekipe saobraćajne policije, koje su na kratko zatvorile put u blizini i preko mosta, kako bi sve proteklo bezbedno. Radnici su se uz pomoć konopaca spuštali do rečnog korita, i uz pomoć sve raspoložive mehanizacije, uspešno, za jedan dan, očistile sav nanos ispod mosta u Donjoj Vrežini. Sada je most bezbedan i za pešake i saobraćaj, a bezbedna je i reka, naročito za kajakaše, koji vežbaju na ovom delu Nišave

Da podsetimo, mi smo već pisali o velikim stablima i nanosu koji su pretili da zakrče reku i sruše most, na šta su se žalili i meštani koji žive u blizini mosta, i mnogobrojni šetači kojih ovde ima, naročito kada su sunčani dani.

Tada su nadležni obećali da će sve biti uklonjeno, čim nivo Nišave malo opadne, kako bi za ekipe radnika bio bezbedan pristup koritu.


#   Srbijavode   most   Nišava   Donja Vrežina   čišćenje   sektor za vanredne situacije   granje   Erozija Niš
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima