Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од идеје до реализације - упорношћу Немање Милошевића, Ниш добио нове канте за отпатке модерног изгледа

rssBookmark and Share

Ниш 29.09.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Ниш годинама кубури са кантама за отпад, популарно званим "ђубријере", посебно у централном градском језгру, грађани и туристи нису имали где да баце ситан отпад, марамице, целофан, све оне мале стври које зварше на улици или у џеповима, торби.

Од идеје до реализације - упорношћу Немање Милошевића, Ниш добио нове канте за отпатке модерног изгледа

Идеја и упорност једног младог Нишлије уродила је плодом уз подршку Града и реализацију ЈКП "Медиана", а град Ниш сада поред практичне вредности, изгледа лепше и модерније.

"Ја сам се још пре две године залагао, тада само из грађанске иницијативе, да Ниш коначно добије "Каталог урбане опреме", који тачно одређује зоне града са потребом и прецизно дефинисаним елементима, који зависе од места, да ли је то центар, или периферија, од архитектуре, да ли је то стари део града или модерни", скромно каже Милошевић, не истичући да је све потекло од њега.

Немања Милошевић поред Нишаве

Ове године по Каталогу урбане опреме, жардињерама, пикслама за опушке и кантама за ситан отпад, покривен је ужи центар града, главна пешачка зона, односно Обреновићева улица.

По доласку Драгане Сотировски на чело града, покривене су и улице Милојка Лешјанина, Трг краља Милана, Душанова, Николе Пашића, потез уз Нишаву од "Моста младости" до "Каменог моста". Следе Булевар Зорана Ђинђића, као и Трг Републике....

"Архитекта Душан Дејановић је цртао, ја сам предложио све елементе, а Завод за урбанизам се потписао на цео пројекат", каже Милошевић.

Немања додаје, да Главни градски урбаниста и градоначелница, инсисторају на примени Каталога урбане опреме и у даљем периоду

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП   завод за урбанизам   канте за отпатке   Немања Милошевић   Каталог урбане опреме
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима