Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За више беба, боље опремљене вртиће и здравствене установе: Опрема за Дом здравља и ПУ „Полетарац“ у Мерошини

rssBookmark and Share

Мерошина 03.12.2019. Јужна Србија Инфо

Заједничким улагањем Министарства за демографију и популациону политику и општине Мерошина, Дом здравља у тој општини добио је путничко возило и опрему за патронажну службу. Средствима којима се суфинансирају мере популационе политике опремљен је и простор нове васпитне групе ПУ „Полетарац“.

За више беба, боље опремљене вртиће и здравствене установе: Опрема за Дом здравља и ПУ „Полетарац“ у Мерошини

Нишавски управни округ успешно сарађује са Министарством у последње две године и то се одражава кроз пројекте у којима локалне самоуправе добију средства за поспешивање популационе политике, нагласила је начелница Округа Драгана Сотировски, приликом посете Мерошини.

„То је посебно важно за општине које нису у могућности да из локалних буџета издвајају новац за популациону политику. Министарство препознаје потребу локалних самоуправа да поспеше рађање али и за активно старење тако да многе пројекте сагледавају на посебан начин“, нагласила је начелница Драгана Сотировски.

Док се у осталим општинама у Нишавском округу рађа све мањи број беба, у општини Мерошина тај број је последњих година уједначен. 

Прошле године, као и ове, родило се око 110 беба.

Коментара: 0


#   Мерошина   Драгана Сотировски   Нишавски округ   Сања Стајић   обданиште Полетарац   Дом здравља Мерошина   популациона политика
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима