Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za više beba, bolje opremljene vrtiće i zdravstvene ustanove: Oprema za Dom zdravlja i PU „Poletarac“ u Merošini

rssBookmark and Share

Merošina 03.12.2019. Južna Srbija Info

Zajedničkim ulaganjem Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i opštine Merošina, Dom zdravlja u toj opštini dobio je putničko vozilo i opremu za patronažnu službu. Sredstvima kojima se sufinansiraju mere populacione politike opremljen je i prostor nove vaspitne grupe PU „Poletarac“.

Za više beba, bolje opremljene vrtiće i zdravstvene ustanove: Oprema za Dom zdravlja i PU „Poletarac“ u Merošini

Nišavski upravni okrug uspešno sarađuje sa Ministarstvom u poslednje dve godine i to se odražava kroz projekte u kojima lokalne samouprave dobiju sredstva za pospešivanje populacione politike, naglasila je načelnica Okruga Dragana Sotirovski, prilikom posete Merošini.

„To je posebno važno za opštine koje nisu u mogućnosti da iz lokalnih budžeta izdvajaju novac za populacionu politiku. Ministarstvo prepoznaje potrebu lokalnih samouprava da pospeše rađanje ali i za aktivno starenje tako da mnoge projekte sagledavaju na poseban način“, naglasila je načelnica Dragana Sotirovski.

Dok se u ostalim opštinama u Nišavskom okrugu rađa sve manji broj beba, u opštini Merošina taj broj je poslednjih godina ujednačen. 

Prošle godine, kao i ove, rodilo se oko 110 beba.

Komentara: 0


#   Merošina   Dragana Sotirovski   Nišavski okrug   Sanja Stajić   obdanište Poletarac   Dom zdravlja Merošina   populaciona politika
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima