Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sednica Okružnog štaba: Situacija na kritičnim tačkama i vodotokovima u Nišavskom okrugu se prati 24 sata

rssBookmark and Share

Niš 14.05.2019. Južna Srbija Info

Na danas održanoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga analizirana su stanja na vodotokovima prvog i drugog reda. Situacija se prati 24 sata, svi odgovorni subjekti od značaja i mehanizacija su u stanju pripravnosti.

Sednica Okružnog štaba: Situacija na kritičnim tačkama i vodotokovima u Nišavskom okrugu se prati 24 sata

Zaključak je da su kritične tačke na vodotokovima prvog reda su kod mesta Đunis na Južnoj Moravi, na Kutinskoj reci, na pritokama Svrljiškog Timoka, Toplici u ataru Doljevca, a postoji mogućnost od izlivanja manjih bujičnih potoka.

Bedem kod Vitkovca je završen prošle godine, te ne bi trebalo da predstavlja potencijalnu opasnost. Krajkovačka i Bovanska brana su kontrolisane. Gotovo sve lokalne samouprave dostavile su finansijske planove sredstava u slučaju posledica eventualnih poplava.

Grad Niš je izdvojio blizu 9 miliona dinara, opština Doljevac i Gadžin Han oko 2 miliona, opština Merošina oko 4 miliona, dok su predviđena sredstva iz opštine Svrljig milion dinara. JVP Srbijavode pripremilo je plan i sredstva za sanaciju obala Toplice koja godinama pravi problem kod Šarlinca.

Hidrometeorološka situacija je trenutno povoljna, ekipe su spremne, gradski i opštinski štabovi su u stanju pripravnosti, kao i Okružni štab Nišavskog upravnog okruga.


#   Niš   Merošina   Dragana Sotirovski   Srbijavode   Nišavski okrug   Gadžin Han   poplava   kiša   štab za vanredne situacije   Đunis   vodotok   Okružni štab za vanredne situacije
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima