Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Патријарх Порфирије обишао радове на обнови Саборног храма Светог Саве у Њујорку

Bookmark and Share

18.02.2024. СПЦ, Јужна Србија Инфо

Посета Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија Саборном храму Светог Саве на Менхетну представљала је важан догађај за српску православну заједницу у Њујорку и шире.

Фото: СПЦ
Фото: СПЦ

Патријарх је у пратњи свештеника и чланова управе Њујоршке црквено-школске општине и парохије обишао храм како би се упознао са током радова на обнови и реконструкцији.

Изразио је задовољство напретком радова, истичући да је за протеклих дванаест месеци, од када је последњи пут био у храму, уложен велики труд који је резултирао видљивим напретком. Патријарх ће сутра, након свете Литургије која почиње у 9 часова, председавати седницом Њујоршке црквено-школске општине.

Саборни храм Светог Саве на Менхетну, који се налази у непосредној близини Емпире Стате Буилдинга, један је од најлепших богомоља у Њујорку. Овај храм је постао духовно средиште и уточиште хиљадама избеглица и емиграната који су након Другог светског рата стизали у Њујорк, захваљујући напорима Светог епископа Николаја и тадашњег Епископа америчко-канадског Дионисија. Храм има посебан значај као место окупљања и духовног подстрека за српску заједницу у Њујорку.


#   СПЦ   реконструкција   Њујорк   Храм Светог Саве   Патријарх Порфирије   Храм Светог Саве Њујорк
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима