Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Пажљивко" за малишане у Врању - како да се понашају у саобраћају

rssBookmark and Share

Врање 14.03.2024. Јужна Србија Инфо

Малишани у вртићу "Невен" и у Основној школи "Светозар Марковић" у граду Врању добили специјални поклон - књиге, бојанке и CD-ове који садрже "Пажљивкова правила у саобраћају". Посета председнице Скупштине и Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања, Зорице Јовић, и већника за спорт, образовање и верске заједнице, Ненада Ђорђевића, организована је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Фото: Град Врање
Фото: Град Врање

"Циљ овог пројекта је да се деци на занимљив начин скрене пажња на правила у саобраћају, како треба да се понашају на путу од куће до школе, на улици, како да се безбедно возе у аутомобилу или аутобусу и уопштено буду безбедни као учесници у саобраћају", изјавила је председница Јовић.

У граду Врању има око 700 предшколаца и исто толико првака који су добили ове образовне ресурсе. Након учења из књига и CD-ова, сва деца ће имати прилику да покажу своје знање на школском такмичењу у петак, 15. марта.

Овај пројекат не само што има образовни значај, већ и подстиче безбедносну свест у заједници и посебно код младих учесника у саобраћају.


#   Врање   малишани   Агенција за безбедност саобраћаја   ПУ Невен   Пажљивко у саобраћају
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима