Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На југу Србије почели да раде вртићи - родитељи скептични

rssBookmark and Share

Врање 11.05.2020. Јужна Србија Инфо

У Врању, Прокупљу, Нишу и осталим градовима југа Србије, данас су почели да раде вртићи. Према првим информацијама, првог дана, већи број родитеља, ипак није довео своју децу у неки од објекта предшколских установа. Обавеза тестирања и страх од заразе, неки су од разлога останка деце код куће.

На југу Србије почели да раде вртићи - родитељи скептични

У Врању су данас почели да раде сви обjекти ПУ ,,Наше дете''.

У складу са Одлуком Кризног штаба целодневни боравак деце биће омогућен у свим вртићима за децу запослених родитеља, односно других законских заступника, коjи немаjу алтернативне могућности за бригу о деци.

Сви заинтересовани родитељи у обавези су да приликом довођења деце у вртић обезбеде потврду лекара педиjатра о здравственом стању детета, не стариjу од 7 дана, као и потврду послодавца да оба родитеља мораjу да буду на свом радном месту.

Министарство просвете, науке и технолошког развоjа и Министарство здравља Републике Србиjе  издали су инструкциjе у вези поступања родитеља приликом доласка деце у предшколску установу у време траjања епидемиjе КОВИД 19, коjе су видно истакнуте у обjектима Предшколске установе и коjих се сви мораjу придржавати.


#   Врање   вртићи   Наше дете ПУ   ПУ Невен   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима