Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na jugu Srbije počeli da rade vrtići - roditelji skeptični

rssBookmark and Share

Vranje 11.05.2020. Južna Srbija Info

U Vranju, Prokuplju, Nišu i ostalim gradovima juga Srbije, danas su počeli da rade vrtići. Prema prvim informacijama, prvog dana, veći broj roditelja, ipak nije doveo svoju decu u neki od objekta predškolskih ustanova. Obaveza testiranja i strah od zaraze, neki su od razloga ostanka dece kod kuće.

Na jugu Srbije počeli da rade vrtići - roditelji skeptični

U Vranju su danas počeli da rade svi objekti PU ,,Naše dete''.

U skladu sa Odlukom Kriznog štaba celodnevni boravak dece biće omogućen u svim vrtićima za decu zaposlenih roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika, koji nemaju alternativne mogućnosti za brigu o deci.

Svi zainteresovani roditelji u obavezi su da prilikom dovođenja dece u vrtić obezbede potvrdu lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od 7 dana, kao i potvrdu poslodavca da oba roditelja moraju da budu na svom radnom mestu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije  izdali su instrukcije u vezi postupanja roditelja prilikom dolaska dece u predškolsku ustanovu u vreme trajanja epidemije KOVID 19, koje su vidno istaknute u objektima Predškolske ustanove i kojih se svi moraju pridržavati.


#   Vranje   vrtići   Naše dete PU   PU Neven   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima