Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Побољшање услова становања ромске заједнице у насељу „Црвена Звезда“ у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић састао се јуче у Београду са државним секретаром у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодрагом Поледицом у вези проналажења прихватљивог решења које ће довести до побољшања услова становања ромске заједнице у насељу „Црвена Звезда“ у Нишу.

Побољшање услова становања ромске заједнице у насељу „Црвена Звезда“ у Нишу

Имајући у виду да је у мају месецу, у Нишу, одржана Конференција посвећена случају ромског насеља „Црвена Звезда“, којој су присуствовале све заинтересоване стране, као и ромска заједница у циљу решавању проблема, данашњи састанак одржан је ради доношења закључака и дефинисања даљих активности које је потребно реализовати како би се системски и трајно решио наведени проблем.

Договорено је да у току следеће недеље у Нишу, буде одржан састанак са представницима Инвеститора, који има права на земљиште на којем се налази ромско насеље, али и са представницима заједнице и заинтересованим странама, како би се утврдиле потребе и захтеви свих учесника, на основу којих ће бити донети закључци за даљи рад. Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, истакао је да је град Ниш спреман да да свој допринос у циљу интеграције Рома и Ромкиња, побољшању услова становања, као и условима живота са аспекта социјалног укључивања.

Миодраг Поледица, закључио је да је активно учешће заједнице и заједничко доношење решења које је прихватљиво за све стране од изузетног значаја чиме ће се задовољити потребе становника ромског насеља „Црвена Звезда“ али и успоставити неопходна процедура за све активности.

Састанку су, поред представника града Ниша, присуствовали и представници Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Канцеларије високог комесара Уједињених нација за људска права.

Коментара: 0


#   Ниш   Роми   Дарко Булатовић   Црвена Звезда насеље   људска права   Црвена Звезда   Миодраг Поледица
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима