Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први пут почео ноћни одвоз смећа у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2022. Јужна Србија Инфо

У ЈКП „Медиана“ почео је са радом ноћни одвоз смећа из надземних и подземних контејнера у градској зони што би требало да утиче на побољшање јавне хигијене и унапреди ефикасност рада екипа на терену.Градоначелница Ниша

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Драгана Сотировски обишла је мониторинг центар у ЈКП Медиана и екипе за сакупљање и транспорт отпада из контејнера на неколико локација у граду.

„Било је критика у вези са јавном хигијеном у граду, наши људи кажу да нам је град прљав и због тога је у ЈКП „Медиана“ уведена и трећа смена, што до сада није био случај. Верујемо да ће сада када се контејнери празне и током ноћи, не само дању када је теже због гужве у саобраћају, град бити чистији и да ће се резултати видети за највише три до четири месеца“, рекла је градоначелница.

Она је истакла да се из центра за мониторинг у сваком тренутку види и попуњеност контејнера, у ком делу града су екипе, колико је радника на терену и како раде.

„Ту смо да критикујемо, да укажемо када нешто није добро, али и да похвалимо када је добро, али оно што је најважније јесте да ће наши грађани рећи да ли је овај начин добар и да ли даје резултате. Ми свакако верујемо да ће град бити лепши, чистији и уреднији, што је посебно важно током предстојећих празника када очекујемо велики број туриста и када треба да пошаљемо лепшу слику о нашем граду“, навела је градоначелница.

Она је рекла да ће и током пролећа, бити настављена акција озелењавања, уређења и чишћења града, а да ће овај начин рада бити мотив више и за запослене у „Медиани“, али и за све грађане како би град био чистији.

Директор ЈКП Медиана Иван Михајловић рекао је да ово почетак новог начина рада јер се први пут организује ноћни одвоз смећа.

„То ће повећати ефикасност у нашем раду и уједно ће наши грађане ујутру дочекати чистији град. Вечерас је на терену седам екипа, почели смо на локацијама у центру града, а план је да се овај начин рада прошири на читав град“, рекао је Михајловић.

 
 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима