Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почетак рада амбуланте у "Мари" увеличао обележавање славе ове нишке установе

rssBookmark and Share

Ниш 01.11.2018. Јужна Србија Инфо

Данас је у Центру за дневни боравак особа са сметњама у развоју “Мара” на дан СветогПрохора Пчињског, почела да ради здравствена амбуланта, са комплетним услугама примарне здравствене заштите.

Почетак рада амбуланте у "Мари" увеличао обележавање славе ове нишке установе

Тако ће корисницима поред основног здравственог лечења, бити олакшан пут ка специјалистичким прегледима.

Центар је дананс обележио дан установе, али и крсну славу Светог Прохора Пчињског.

Сечењу славског колача, као и свечаној академији коју су за бројне госте припремили корисници услуга ”Маре” и колектив Центра, присуствовали су и Градоначелник Дарко Булатовић, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, представници бројних институција локалне самоуправе, као и гости и сарадници из готово свих установа социјалне заштите са територије целе земље.

24 рођендан Маре, као јединствене установе те врсте за дневни боравак и збрињавање деце и омладине ометене у развоју, искоришћен је и за изражавање захвалности бројним сарадницима и пријатељима Центра, а  један од добитника овогодишњег признања је и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски.

Директор Центра Мара Милош Ранђеловић каже да у јубиларну, 25 годину постојања и рада ова установа улази спремна да и убудуће пружи максималну бригу и пажњу својим штићеницима, али да кроз пружање нових услуга, попут предаха од родитељства, помогне и родитељима и корисницима, и на тај начин обогати своје капацитете и подигне ниво услуга, које та категорија људи дефинитвно заслужује.

Градски већник Тијана Ђорђевић Илић нагласила је да ће Град и надаље подржавати рад Центра Мара, како кроз директна давања из Буџета, тако и кроз разне пројекте којима ова установа конкурише код институција државе и локалне самоуправе.

Такође, она је поновила спремност да Град Ниш помогне и посредује око решавања проблема недовољног броја запослених, за све бројније услуге Центра, у искрену жељу да се ниво издвајања, али и потребе Маре услуге из године у годину смањују, и да буде све мање деце којима су овакве специјализоване услуге потребне.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Дарко Булатовић   Прохор Пчињски   Градски већник   Мара центар   Ана Ђорђевић   амбуланта   деца ометена у развоју   Школска слава   Тијана Ђорђевић   Милош Ранђеловић
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима