Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Početak rada ambulante u "Mari" uveličao obeležavanje slave ove niške ustanove

rssBookmark and Share

Niš 01.11.2018. Južna Srbija Info

Danas je u Centru za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju “Mara” na dan SvetogProhora Pčinjskog, počela da radi zdravstvena ambulanta, sa kompletnim uslugama primarne zdravstvene zaštite.

Početak rada ambulante u "Mari" uveličao obeležavanje slave ove niške ustanove

Tako će korisnicima pored osnovnog zdravstvenog lečenja, biti olakšan put ka specijalističkim pregledima.

Centar je danans obeležio dan ustanove, ali i krsnu slavu Svetog Prohora Pčinjskog.

Sečenju slavskog kolača, kao i svečanoj akademiji koju su za brojne goste pripremili korisnici usluga ”Mare” i kolektiv Centra, prisustvovali su i Gradonačelnik Darko Bulatović, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, predstavnici brojnih institucija lokalne samouprave, kao i gosti i saradnici iz gotovo svih ustanova socijalne zaštite sa teritorije cele zemlje.

24 rođendan Mare, kao jedinstvene ustanove te vrste za dnevni boravak i zbrinjavanje dece i omladine ometene u razvoju, iskorišćen je i za izražavanje zahvalnosti brojnim saradnicima i prijateljima Centra, a  jedan od dobitnika ovogodišnjeg priznanja je i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Direktor Centra Mara Miloš Ranđelović kaže da u jubilarnu, 25 godinu postojanja i rada ova ustanova ulazi spremna da i ubuduće pruži maksimalnu brigu i pažnju svojim štićenicima, ali da kroz pružanje novih usluga, poput predaha od roditeljstva, pomogne i roditeljima i korisnicima, i na taj način obogati svoje kapacitete i podigne nivo usluga, koje ta kategorija ljudi definitvno zaslužuje.

Gradski većnik Tijana Đorđević Ilić naglasila je da će Grad i nadalje podržavati rad Centra Mara, kako kroz direktna davanja iz Budžeta, tako i kroz razne projekte kojima ova ustanova konkuriše kod institucija države i lokalne samouprave.

Takođe, ona je ponovila spremnost da Grad Niš pomogne i posreduje oko rešavanja problema nedovoljnog broja zaposlenih, za sve brojnije usluge Centra, u iskrenu želju da se nivo izdvajanja, ali i potrebe Mare usluge iz godine u godinu smanjuju, i da bude sve manje dece kojima su ovakve specijalizovane usluge potrebne.

 

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Darko Bulatović   Prohor Pčinjski   Gradski većnik   Mara centar   Ana Đorđević   ambulanta   deca ometena u razvoju   Školska slava   Tijana Đorđević   Miloš Ranđelović
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]