Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подршка највеће градске општине пензионерима: Мини Олимпијада спорта, здравља и културе Трећег доба, Ниш-2019“

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2019. Јужна Србија Инфо

Екипа Удружења пензионера Тигра из Пирота свеукупни је победник „12. Мини Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба, Ниш-2019“, одржане у Светосавском парку и дворишту ОШ „Свети Сава“. Друго место припало је екипи Удружења пензионера општине Нишка Бања, трећи су били такмичари из Бабушнице.

Подршка највеће градске општине пензионерима: Мини Олимпијада спорта, здравља и културе Трећег доба, Ниш-2019“

На манифестацији која је први пут одржана на овим локацијама учествовало је 30 екипа, и оне су се такмичиле у пет дисциплина: штафета, кошарка-слободна бацања, шутирање пенала, шах и пикадо.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да је подршка старијима од великог значаја за цело друштво и да им треба пружити прилику да пензионерске дане проведу на најбољи могући начин.

-Градска општина Медијана је највећа нишка општина и треба да да буде пример друштвене одговорности према свим старосним структурама. Нашим родитељима и онима који су градили и стварали ову државу треба вратити уложени труд на неки начин. Ми то чинимо између осталог и пружајући подршку оваквим дружењима наших пензионера, одакле год они долазили, а данас их је у Светосавском парку било из свих крајева Србије, каже Коцић.

Циљ Покрета Трећег доба, као примера добре европске праксе је укључивање што већег броја пензионера у спортски и културни живот, едукација у области здравља и очување физичке кондиције колико год је то могуће. 

Све време такмичења које је други пут одржано у Нишу трајала је изложба рукотворина удружења пензионера и задругара Нишавског управног округа. У организацији Дома здравља одржан је Базар здравља. На крају манифестације приређен је пригодан културно-забавни програм.

Организатори такмичења, које је практично претходница Олимпијаде Трећег доба која ће бити одржана у Врњачкој Бањи крајем септембра или почетком октобра били су Покрет Трећег доба Ниша, Градска организација пензионера и Градска општина Медијана, у сарадњи са ОШ „Свети Сава“, Командом копнене војске Србије и Домом здравља у Нишу.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   пензионери   Небојша Коцић   Треће доба олимпијада
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима