Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podrška najveće gradske opštine penzionerima: Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“

rssBookmark and Share

Niš 25.08.2019. Južna Srbija Info

Ekipa Udruženja penzionera Tigra iz Pirota sveukupni je pobednik „12. Mini Olimpijade sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“, održane u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“. Drugo mesto pripalo je ekipi Udruženja penzionera opštine Niška Banja, treći su bili takmičari iz Babušnice.

Podrška najveće gradske opštine penzionerima: Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“

Na manifestaciji koja je prvi put održana na ovim lokacijama učestvovalo je 30 ekipa, i one su se takmičile u pet disciplina: štafeta, košarka-slobodna bacanja, šutiranje penala, šah i pikado.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je podrška starijima od velikog značaja za celo društvo i da im treba pružiti priliku da penzionerske dane provedu na najbolji mogući način.

-Gradska opština Medijana je najveća niška opština i treba da da bude primer društvene odgovornosti prema svim starosnim strukturama. Našim roditeljima i onima koji su gradili i stvarali ovu državu treba vratiti uloženi trud na neki način. Mi to činimo između ostalog i pružajući podršku ovakvim druženjima naših penzionera, odakle god oni dolazili, a danas ih je u Svetosavskom parku bilo iz svih krajeva Srbije, kaže Kocić.

Cilj Pokreta Trećeg doba, kao primera dobre evropske prakse je uključivanje što većeg broja penzionera u sportski i kulturni život, edukacija u oblasti zdravlja i očuvanje fizičke kondicije koliko god je to moguće. 

Sve vreme takmičenja koje je drugi put održano u Nišu trajala je izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga. U organizaciji Doma zdravlja održan je Bazar zdravlja. Na kraju manifestacije priređen je prigodan kulturno-zabavni program.

Organizatori takmičenja, koje je praktično prethodnica Olimpijade Trećeg doba koja će biti održana u Vrnjačkoj Banji krajem septembra ili početkom oktobra bili su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera i Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   penzioneri   Nebojša Kocić   Treće doba olimpijada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima