Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град обезбедио 30 милиона динара за замену кровова, столарије и термоизолације, као подршку стамбеним заједницама

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2023. Јужна Србија Инфо

Стамбене заједнице које желе да замене кровове, дотрајалу столарију, поставе термоизолацију могу до 22. фебруара да конкуришу за 30 одсто од укупне цене радова, јер је Град обезбедио 30 милиона динара за ову намену путем Јавног позива за суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Град је издвојио 30 милиона динара за подршку стамбеним заједницама и суфинансираће трећину од укупне цене радова, а максимални износ који једна стамбена заједница може да добије је милион динара, објаснио је Иван Павловић из Канцеларије за локални економски развој током Инфо дана који је организован за професионалне управнике зграда.

Јавни позив је потврда да је Град препознао значај енергетске ефикасности и да жели да помогне да смањимо потрошњу енергије, с обзиром да у просеку трошимо 40 одсто више енергије него државе ЕУ, рекла је Ана Костић, председница Комисије за суфинансирање и одржавање зграда.

Виолета Ђорић, професионални управник изјавила је да је помоћ града неопходна, пре свега у финансијском смислу, као и када је у питању процедура.

 
 


#   Ниш   кров   фасада   стамбене заједнице
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима