Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad obezbedio 30 miliona dinara za zamenu krovova, stolarije i termoizolacije, kao podršku stambenim zajednicama

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2023. Južna Srbija Info

Stambene zajednice koje žele da zamene krovove, dotrajalu stolariju, postave termoizolaciju mogu do 22. februara da konkurišu za 30 odsto od ukupne cene radova, jer je Grad obezbedio 30 miliona dinara za ovu namenu putem Javnog poziva za sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Grad je izdvojio 30 miliona dinara za podršku stambenim zajednicama i sufinansiraće trećinu od ukupne cene radova, a maksimalni iznos koji jedna stambena zajednica može da dobije je milion dinara, objasnio je Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj tokom Info dana koji je organizovan za profesionalne upravnike zgrada.

Javni poziv je potvrda da je Grad prepoznao značaj energetske efikasnosti i da želi da pomogne da smanjimo potrošnju energije, s obzirom da u proseku trošimo 40 odsto više energije nego države EU, rekla je Ana Kostić, predsednica Komisije za sufinansiranje i održavanje zgrada.

Violeta Đorić, profesionalni upravnik izjavila je da je pomoć grada neophodna, pre svega u finansijskom smislu, kao i kada je u pitanju procedura.

 
 

Komentara: 0


#   Niš   krov   fasada   stambene zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima