Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предшколци посетили прокупачку Касарну и дружили се са војницима

rssBookmark and Share

Прокупље 10.10.2022. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања 110. година мобилизације Гвозденог пука и дана 3. бригаде Копнене војске, деца Предшколске установе „Невен“ посетила су прокупачку касарну „Ратко Павловић Ћићко“.

Предшколци посетили прокупачку Касарну и дружили се са војницима

Око стотину малишана предшколског узраста имало је прилику да се тога дана, 7. октобра, друже са војницима, да разговарају и виде наоружање и опрему којом располаже војска.

-На Дан отворених врата  у Касарни, позвао нас је командант Бућковић да будемо њихови гости, што је малишане веома обрадовало. Повели смо децу из објекта „Бајка“ и предшколског одељења ОШ “9.октобар“, а друга група деце је отишла у Спомен парк да присуствује обележавању 110.година мобилизације Гвозденог пука. Наши малишани  веома радо прате све догађаје у граду и учествују у њима, тако да је ово био за њих један веома важан дан, каже директорка ПУ “Невен“ Весна Јовановић.

У Касарни су деца разгледала војну опрему, разговарала са војницима, а најинтересантнија су им била војна возила и наоружање. Имала су и бројна питања, на која су им војници  стрпљиво одговарали.

Друга група предшколаца, деца из објекта „Бамби“ и одељења ОШ “Ратко Павловић Ћићко”, присуствовало је великој државној манифестацији организованој  у част јунацима Гвозденог пука у Прокупљу.


#   Прокупље   касарна Књаз Михаило   предшколска установа   Војска Србије   ПУ Невен   Ратко Павловић Ћићко касарна
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима