Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Продужен рок за пријаве за стипендије „За жене у науци“

Bookmark and Share

01.04.2023. Јужна Србија Инфо

Рок за овогодишњи конкурс Националних стипендија „За жене у науци“ продужен је до крајa априла.

Продужен рок за пријаве за стипендије „За жене у науци“

Организатори програма, компанија "L’Oréal" у Србији, Министарство науке, технолошког развоја и иновација  и Национална Комисија за УНЕСKО, у потрази су за новом генерацијом младих научница које ће се придружити заједници изванредних жена које су у протеклих 12 година у нашој земљи награђене овом престижном стипендијом. 

И ове године најталентованијим научницама биће додељене три стипендије, свака у износу од по пет хиљада евра у динарској противвредности. Националне стипендије „За жене у науци“ представљају вид подршке њиховом даљем професионалном усавршавању и подстицај да наставе да се баве науком у Србији. 

Све младе жене које се баве научним истраживањима у области природних наука и имају до 35 година, уписане или завршене докторске студије, своје пријаве могу поднети на веб-сајту www.zeneunauci.co.rs , где је могуће наћи више информација о самом програму и начину пријављивања, укључујући и пријавни формулар и општа правила конкурса за 2023. годину.

Националне стипендије додељују се у оквиру светски познатог програма L’Oréal - УНЕСkО “За жене у науци” (L’Oréal - UNESCO For Women in Science).

 Добијањем стипендија, локални таленти постају део заједнице коју чини више од четири хиљаде жена из 110 земаља света које су добиле директну подршку у склопу ове иницијативе. У нашој земљи је од покретања програма „За жене у науци“ до данас, на конкурсу за Националне стипендије учествовало више од 600 младих научница, а најбољима је до сада додељено 35 стипендија, у износу вишем од 20 милиона динара.

 

 


#   стипендије   Влада Републике Србије   жене   УНЕСКО   научници   (L’Oréal - UNESCO For Women in Science)
@Vlada_SR @UNESCO @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима