Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Припадници 63. батаљона најбољи у вишебоју

rssBookmark and Share

Гаџин Хан 19.09.2015. Јужна Србија Инфо

Најприпремљенији припадници Специјалне бригаде Копнене војске Србије, макар према резултатима јуче одржаног 18. вишебоја јединица специјалне намене, су припадници 63. падобранског батаљона, чија је прва екипа тријумфовала на овом надметању.

Фото: Министарство одбране и Војска Србијеје
Фото: Министарство одбране и Војска Србијеје

Према првим резултатима, друго место заузео је други тим 63. батаљона, трећи су припадници Батаљона за противтерористичка дејства, четврти 72. извиђачко-диверзантског и пети трећа екипа 63. падобранског батаљона.

Као да је неко решио да специјалце стави на додатни тест, јучерашњи дан је био један од најтоплијих у историји наше земље, а скоро 30 километара дуга стаза ишла је кроз атаре села југоисточне Србије, тереном на ком готово да и нема хладовине. Чак су и искуснији такмичари оценили да је ово био један од најтежих вишебоја.

Петочлани тимови су полетели са нишког војног аеродрома и обавили десант у реону села Заплањска Топоница. Стаза је била дуга око 28 километара и дуж ње су екипе морале да се оријентишу, да савладају контаминирано земљиште и жичане препреке, обаве претрагу терена, попну се уз конопац, гађају ножевима и бомбама.

Десантним чамцима су, дуж Јужне Мораве, савлађивали и водену препреку, 400 метара су гурали покварено теренско возило "пинцгауер" и пребацили се до вишенаменстог војног стрелишта Међа, где су водену препеку морали да савладају преко хоризонтално развученог конопца, после чега су још 400 метара носили рањеног друга.

На крају, преморени, после целодневног трчања по сунцу, морали су да покажу прецизност у гађању из аутоматске пушке и пиштоља.

На војном срелишту Међа, вишебој специјалних војних јединица је и завршен, а церемонија затварања одржана је на нишком аеродрому.

Најуспешнији припадници Специјалне бригаде Копнене војске Србије, према резултатима одржаног 18. вишебоја јединица специјалне намене, јесу приадници 63. падобранског батаљона, чија је прва екипа тријумфовала на овом надметању. Друго место заузео је други тим 63. батаљона, трећи су припадници Батаљона за противтерористичка дејства, четврти 72. извиђачко-диверзантског и пети трећа екипа 63. падобранског батаљона.

Министраство одбране

Коментара: 0


#   Гаџин Хан   вежбе   војска   такмичење   Заплањска Топоница   Копнена војска   вишебој   специјална бригада
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима