Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Признања и дружење занатлија југа Србије

rssBookmark and Share

05.04.2017. Јужна Србија Инфо

Више од сто занатлија са југа земље окупило се синоћ у ресторану "Жирадо" на традиционалној додели признања у организацији Уније занатлија и предузетника региона Јужна Србија из Ниша (УЗПРЈС).

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Успешне занатлије и предузетници као окосница привреде овог дела земље, синоћ су разменили своја искуства у пословању и заслужено примили Златне плакете и Мајсторска писма од Срећка Докића, председника УЗРЈС.

"Морамо да подсетимо јавност да свака радња, ауто-сервис, салон, радионица... запошљава више радника и колики је то значај за привреду и економију земље", рекао је Докић и додао да држава у овом тренутку више него раније кроз програм субвенција у запошљавању сектора малих и средњих предузећа, помаже ову грану.

"УЗРЈС броји 7.000 чланова и ако тај број помножимо са најмање три, видимо колики је то број људи који се својим вредним радом издржава и кроз порезе помаже државу", додао је Докић.

"Како смо једина земља у окружењу која нема Закон о занатству, Унија је у сарадњи са адвокатском канцеларијиом "Алексић" из Ниша, поднела иницијативу Влади Србије за доношење тог правног акта", завршио је Докић.

Вече су улепшали певачи "Гранд продукције" и музичког серијала "Никад није касно", са домаћицом вечери Дијаном Жирадо и координатором вечери Сашом Миладиновићем.


#   привреда   предузетништво   занатлије   Унија занатлија   Срећко Докић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима