Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Priznanja i druženje zanatlija juga Srbije

rssBookmark and Share

05.04.2017. Južna Srbija Info

Više od sto zanatlija sa juga zemlje okupilo se sinoć u restoranu "Žirado" na tradicionalnoj dodeli priznanja u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika regiona Južna Srbija iz Niša (UZPRJS).

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Uspešne zanatlije i preduzetnici kao okosnica privrede ovog dela zemlje, sinoć su razmenili svoja iskustva u poslovanju i zasluženo primili Zlatne plakete i Majstorska pisma od Srećka Dokića, predsednika UZRJS.

"Moramo da podsetimo javnost da svaka radnja, auto-servis, salon, radionica... zapošljava više radnika i koliki je to značaj za privredu i ekonomiju zemlje", rekao je Dokić i dodao da država u ovom trenutku više nego ranije kroz program subvencija u zapošljavanju sektora malih i srednjih preduzeća, pomaže ovu granu.

"UZRJS broji 7.000 članova i ako taj broj pomnožimo sa najmanje tri, vidimo koliki je to broj ljudi koji se svojim vrednim radom izdržava i kroz poreze pomaže državu", dodao je Dokić.

"Kako smo jedina zemlja u okruženju koja nema Zakon o zanatstvu, Unija je u saradnji sa advokatskom kancelarijiom "Aleksić" iz Niša, podnela inicijativu Vladi Srbije za donošenje tog pravnog akta", završio je Dokić.

Veče su ulepšali pevači "Grand produkcije" i muzičkog serijala "Nikad nije kasno", sa domaćicom večeri Dijanom Žirado i koordinatorom večeri Sašom Miladinovićem.


#   privreda   preduzetništvo   zanatlije   Unija zanatlija   Srećko Dokić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima