Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рад Дома здравља у Нишу под лупом

rssBookmark and Share

Ниш 15.06.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

На седници Градског већа, усвојени су и известаји о прошлогодишњем пословању здравствених установа, у чијем финансирању учествује и град Ниш. Усвојени су и њихови планови рада за ову годину.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Највише полемике изазвао је извештај о раду Дома здравља где је заменик градоначелника Милош Банђур неколико пута иниситирао да му директор ове здравствене установе Милорад Јеркан каже колико ће здравствених радника моћи да буде запослено с обзиром на то да је њихов број мањи за 61 од 2016. до 2017.године. Уз коментар ‘’иста питања од истог човека’’, директор је рекао да ће нови људи  бити запошљавани у складу са нормативима те куће, преноси Белами портал.

Негодовање заменика градоначелника изазвао је и податак где се у извештају наводи да је град финансирао рад Дома здравља у прошлој години са преко 42 милиона динара, док је директор Дома здравља тврдио да је реч о 36 милиона, као и да су за поправке добили 20 милиона који су нестали. На питање Банђура како је то могуће, директор Дома здравља није дао јасан одговор, али је рекао да ће то бити утврђено.

На питање заменика градоначелника Милоша Банђура, због чега је уместо прошлогодишњих 5,4 милиона пружених услуга, за ову годину предвиђено 24 одсто мање, директор Дома здравља Милорад Јеркан је одоговорио да ће их бити 6 милиона.

Он је  истакао да град ову установу финансира са 2 одсто од укупног годишњег буџета који износи 15 милиона евра.

Такође је рекао и да је Дом здравља, за 5 година, успео да врати 4 милиона евра дуга, без ичије помоћи.

После седнице Градског већа, ни заменик градоначелника Милош Банђур, ни директор Милорад Јеркан, овим поводом нису желели да дају изјаве за медије.

Коментара: 0


#   Ниш   Дом здравља   Градско веће   Милорад Јеркан   Милош Банђур   Извештај о раду
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима