Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рађе плаћају 5.500 динара, него мењају навике

rssBookmark and Share

22.02.2013. Autor: M.Mitić |

Нишка саобраћајна полиција и Паркинг сервис почели су ванредно уклањање непрописно паркираних возила. Акција се спроводи у самом центру града због све већих проблема које имају пешаци, али и савесни возачи.

Рађе плаћају 5.500 динара, него мењају навике

Власници аутомобила у Нишу од сада ће, због непрописног паркирања, морати да плате казну од 5.500 динара и још 5.000 динара за ангажовање паука.

Милош Петковић, заменик командира саобраћајне полиције у Нишу каже да је непрописно паркирање возила одлика великих градова и урбаних средина.

"Овде се често јављају такви прекршаји и зато морамо да реагујемо", каже Петковић.

У ванредним контролама на пет приоритетних тачака у просеку се месечно казни око 150 несавесних возача.

Нишлије кажу да возачи морају да буду савеснији и да има доста возача који ће пре да плате казну, него да мењају навике.

Возачи у Нишу, међутим, често приговарају да у центру града нема довољно места за паркирање. Нишлија који често долази колима у центар града каже да би требало обезбедити још простора за паркирање. Често долазе у град пешице, јер знају да нема довољно места.

Један од анкетираних, држављанин Словеније, каже да је задовољан бројем паркинг места у Нишу и да је у Словенији двострука већа гужва него на паркинзима у Србији.

У градској управи најављују да ће ускоро увести нови вид контроле, такозвани видео-паук, али и повећати овлашћења комуналних инспектора за уклањање возила са зелених површина. У плану је и изградња подземне гараже.
 
"Када је јавна гаража у питању ми размишљамо у правцу приватно-јавно партнерства, јер Град и Паркинг сервис немају довољно новца да то самостално изграде", каже Михајло Здравковић, градски већник за саобраћај.

Према незваничним подацима број регистрованих возила у граду је око 65.000, док је званичан број паркинг места 3.222.

Коментара: 0


#   возила   Михајло Здравковић   Паркинг сервис   Градски већник   Милош Петковић   Јавна гаража
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима