Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Милић: Департизација и постављање стручних људи на кључна места најбитнија ствар након избора у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Др Драган Милић, начелник нишке Клинике за кардиохирургију и први човек Групе грађана "Др Драган Милић" , истакао је важност департизације као кључног елемента за унапређење локалне политичке сцене. Након локалних избора, Милић ће инсистирати на овом принципу како би се осигурало да се на кључним позицијама налазе стручни и компетентни појединци, а не политички подобни кандидати.

Др Милић: Департизација и постављање стручних људи на кључна места најбитнија ствар након избора у Нишу

Његова посвећеност департизацији одражава жељу за стварањем политичког окружења које ће бити ослобођено партијских утицаја и непотизма. Департизација би омогућила да се на руководећим позицијама нађу људи који су одабрани на основу својих способности, знања и искуства, а не само због политичке припадности.

Др. Драган Милић, начелник нишке Клинике за кардиохирургију и предводник групе грађана, истакао је важност изласка на градске изборе у Нишу упркос тренутно лошим изборним условима. Сматрајући да Ниш нема луксуз да чека наредних 20 година да се услови поправе, Милић је потврдио да ће његова група грађана активно учествовати на изборима. Његова изјава наглашава дубоку забринутост због стања демократије и изборних процеса у граду, али истовремено показује одлучност да се нешто промени.

Милићева оцена да је ситуација у Нишу катастрофална у поређењу са другим градовима у Србији наглашава хитност проблема. Његова порука о потреби храбрости и вере у могућност промена одјекује као позив на акцију и ангажовање шире заједнице. Његова улога као лекара додатно појачава утицај његових речи, дајући им додатну тежину и кредибилитет.

Осим тога, Милић истиче важност великог одзива бирача на изборима као начин да се отежа могућност скривања изборних неправилности. Његова одлучност да се супротстави таквим праксама показује ангажованост у борби за фер и транспарентне изборе, што је кључно за очување демократских процеса.

Његова изјава такође рефлектује спремност да се сарађује са опозицијом након избора, под условом да се постигне департизација и да се бирају стручни људи. Ово указује на отвореност за сарадњу и потребу за изградњом широког коалиционог фронта који ће се борити за промене.

У целини, Милићева изјава представља важан корак у подстицању јавне свести о проблемима са којима се суочава Ниш и позива на акцију и солидарност у остваривању промена. Она истовремено охрабрује грађане да преузму одговорност за своју заједницу и верују у моћ демократског процеса да донесе позитивне промене.

 


#   Ниш   Драган Милић   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима