Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Различите реакције: Донација десет уметничких слика ГАК-у за неке хуман гест, за друге "промоција"?

rssBookmark and Share

Ниш 28.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Општина Медијана пружила је подршку Гинеколошко-акушерској клиници у Клиничком центру у Нишу кроз донацију десет уметничких слика.

Фото: ГО Медијана
Фото: ГО Медијана

Ове слике, настале на ликовним колонијама у сарадњи са Удружењем уметника "Цар Константин", намењене су унапређењу услова боравка породиља у овој здравственој установи.

Ова иницијатива је изазвала подељене реакције у јавности, са неким сугестијама да је ово "маркетиншки" трик општине Медијана. Иако су слике поклоњене клиници, појединци су изнели мишљење да је ово заправо промотивни потез општине, јер по њима новој згради ГАК-а недостајаће много прече ствари, бар у првом тренутку.

Председник Општине Медијана, Небојша Коцић, говорећи о овој иницијативи, је истакао да је њен циљ унапређење услова боравка породиља, али је такође потврдио да није било значајнијег интересовања за куповину слика. Стога је Општина донирала слике клиници, а приход од њихове продаје у износу од 46 хиљада динара, биће усмерен за потребе Гинеколошко-акушерске клинике.

Директор Гинеколошко-акушерске клинике, професор др Дејан Митић, изразио је задовољство због донације и истакао да ће слике красити зидове нове болнице која ће бити изграђена по најмодернијим стандардима. Ова нова болница ће пружити пацијенткињама једнокреветне собе са тушевима, унапређујући тако њихов боравак и лечење.

Иако је некима деловало да је ова акција маркетиншки трик, остаје да се види како ће ова донација допринети побољшању услова у Гинеколошко-акушерској клиници и да ли ће Општина Медијана наставити сличне хуманитарне иницијативе у будућности.


#   Ниш   Медијана градска општина   донација   Гинеколошко акушерска клиника   Небојша Коцић   слике
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима