Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Са по 50 хиљада динара награђени најбољи студенти и дипломци нишког Универзитета

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2024. Јужна Србија Инфо

Град Ниш је и ове године препознао и наградио изузетан труд и залагање студената награђујући 24 најбоља студента новчаним наградама у износу од по 50.000 динара. Сви добитници, који су постигли савршен успех са просечном оценом 10, награђени су на свечаности коју је организовао град. Награде су им уручене лично од стране градоначелнице Драгане Сотировски.

Са по 50 хиљада динара награђени најбољи студенти и дипломци нишког Универзитета

Овом приликом, 12 најуспешнијих студената који су завршили своје факултетско образовање са оценом 10 добили су, поред новчане награде, и посебну диплому. Исто признање и новчану награду са златником примило је још 12 најбољих студената са различитих факултета нишког Универзитета. Међу њима се истакла Дуња Радовановић са Медицинског факултета, која је завршила с чистом десетком.

Посебна признања су додељена и студентима појединачних факултета. Никола Манојловић, студент Правног факултета, награђен је због изузетних резултата које је постигао током треће године студија.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, упутила је поруку награђеним студентима, позивајући их да остану у Србији и наставе своје стручно усавршавање. Проректор Универзитета у Нишу, проф. др Властимир Николић, дели исто очекивање и позива студенте да размотре могућност даљег школовања у Нишу или на престижним европским универзитетима.

Професор Николић изразио је уверење да ће већина награђених студената остати у академском свету, али је такође истакао да је потребно предузети „један велики корак“ како би се задржали најталентованији појединци. Нагласио је да су тренутне плате асистената и сарадника на универзитетима веома ниске, те да би држава требала предузети кораке како би задржала таленте на домаћим факултетима.

Професор Николић је посебно скренуо пажњу на проблем ниских плата асистената, наглашавајући да ће најбољи студенти напустити академску сферу уколико се не побољшају материјални услови рада. Ово је посебно истакнуто у области информатике, где се након годину дана рада може зарађивати троструко више него што држава тренутно даје асистентима.


#   Ниш   Драгана Сотировски   студенти   награда   Универзитет у Нишу
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима