Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sa po 50 hiljada dinara nagrađeni najbolji studenti i diplomci niškog Univerziteta

rssBookmark and Share

Niš 31.01.2024. Južna Srbija Info

Grad Niš je i ove godine prepoznao i nagradio izuzetan trud i zalaganje studenata nagrađujući 24 najbolja studenta novčanim nagradama u iznosu od po 50.000 dinara. Svi dobitnici, koji su postigli savršen uspeh sa prosečnom ocenom 10, nagrađeni su na svečanosti koju je organizovao grad. Nagrade su im uručene lično od strane gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Sa po 50 hiljada dinara nagrađeni najbolji studenti i diplomci niškog Univerziteta

Ovom prilikom, 12 najuspešnijih studenata koji su završili svoje fakultetsko obrazovanje sa ocenom 10 dobili su, pored novčane nagrade, i posebnu diplomu. Isto priznanje i novčanu nagradu sa zlatnikom primilo je još 12 najboljih studenata sa različitih fakulteta niškog Univerziteta. Među njima se istakla Dunja Radovanović sa Medicinskog fakulteta, koja je završila s čistom desetkom.

Posebna priznanja su dodeljena i studentima pojedinačnih fakulteta. Nikola Manojlović, student Pravnog fakulteta, nagrađen je zbog izuzetnih rezultata koje je postigao tokom treće godine studija.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, uputila je poruku nagrađenim studentima, pozivajući ih da ostanu u Srbiji i nastave svoje stručno usavršavanje. Prorektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Vlastimir Nikolić, deli isto očekivanje i poziva studente da razmotre mogućnost daljeg školovanja u Nišu ili na prestižnim evropskim univerzitetima.

Profesor Nikolić izrazio je uverenje da će većina nagrađenih studenata ostati u akademskom svetu, ali je takođe istakao da je potrebno preduzeti „jedan veliki korak“ kako bi se zadržali najtalentovaniji pojedinci. Naglasio je da su trenutne plate asistenata i saradnika na univerzitetima veoma niske, te da bi država trebala preduzeti korake kako bi zadržala talente na domaćim fakultetima.

Profesor Nikolić je posebno skrenuo pažnju na problem niskih plata asistenata, naglašavajući da će najbolji studenti napustiti akademsku sferu ukoliko se ne poboljšaju materijalni uslovi rada. Ovo je posebno istaknuto u oblasti informatike, gde se nakon godinu dana rada može zarađivati trostruko više nego što država trenutno daje asistentima.


#   Niš   Dragana Sotirovski   studenti   nagrada   Univerzitet u Nišu
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima