Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саша Јанковић на минус 20 без струје, иако је редовни платиша

rssBookmark and Share

Алексинац 23.01.2017. Алексиначке вести

Саша Јанковић, супруг и отац двоје деце, дане велике зиме и мраза проводи у стану са породицом без струје. Иако је редовни платиша, о чему сведоче рачуни за струју, ЕПС му је струју искључио.

Саша Јанковић на минус 20 без струје, иако је редовни платиша

Разлог који стоји у извештају ЕПС-а јесте да је стакло на бројилу било одлепљено.

То и не би био толики проблем да двоје судских вештака нису утврдили да је Саша Јанковић незаконито искључен са електродистрибутивне мреже. Такву одлуку је донео и Виши суд у Нишу, који је судски спор, који Саша води са ЕПС-ом, вратио Основном суду у Алексинцу са циљен да размотри судска вештачења и измени уочене пропусте.

Вештаци су учинили своје, чак двоје вештака, једног којег је ангажовао суд и другог којег је ангажовала одбрана, обојица вештака доносе идентичну одлуку.

Налаз вештака

Саши је струја искључена незаконито.

На суду сведоче и станари зграде, који кажу да је 70% бројила у њиховој згради са одлепљеним стаклом, у шта смо се и сами уверили, али је само Саши искључена струја. У судском спору је доказано и то да је табла са бројилима у просторији која се не закључава и у коју свако може да уђе у било које доба дана и ноћи, али и поред тога Саши није прикључена струја, бар до окончања судског спора.

... рачуне редовно плаћа...

Саша је учинио све, предао доказе о плаћеним рачунима, упутио пријаве надлежном суду и Тужилаштву, писао Премијеру и Председнику, Заштитнику грађана, али uzalud.

ЕПС стоји на становишту да је стакло на бројилу одлепљено и налаже Саши да плати преко 300.000 динара.

Његова деца ни крива ни дужна, уче под свећом, на минус 20 се купају у хладном стану, а ако је веровати комшијама Саша је једном поштен човек.

У припреми за ову причу готово једногласно су нам сви станари потврдили:
"Саша и његова породица испаштају ни криви ни дужни. То су једном добро људи и поштени."

Алексиначке вести

Коментара: 1


#   Алексинац   струја   ЕПС   Саша Јанковић   суд   виши суд
@EPSsnabdevanje @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-0)

    Milena, 25.01.2017.:
    Dana 07.04.2016. moj komsija je slavio krsnu slavu " Blagovesti" , tog dana im je i uskraceno pravo na zivot... Od tog dana u njihovom stanu gori sveca. Tog dana neko iz Aleksinackog EPS-a je resio da bude serif prema svom sugradjaninu, zemljaku, Srbinu i iskljucili su neovlasceno struju toj deci i toj divnoj porodici. Od tog dana ova porodica, prvenstve te dve maloletne devojcice su osudjene na prezivljavanje, na patnju, konstantno razboljevanje i neadekvatnu higijenu. Tog 07.04.2016. u Aleksincu je bio nas Premijer Aleksandar Vucic u radnoj poseti. Jos jedna sramota ljudi iz Aleksinackog EPS-a, zato se nadam da ce ih nas uvazeni Premijer Aleksandar Vucic oduhvatiti istragom koja se sad vodi i zbog velikih racuna! Tim tajkunioma samo neko cistog obraza moze da stane na put i zato ima moju podrusku u svemu sto poduzima oko istrage u EPS-u!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима