Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седница СГ Ниша: Директори којима је истекао мандат, од данас у в.д. статусу

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Конкурс за избор нових директора није расписан, па је предложено именовање вршиоца дужности директора

Илустрација
Илустрација

На редовној 16. седници Скупштини Града Ниша предложено је 39 тачака дневног реда, а једна од водећих тема седнице била је именовање вршиоца дужности директора у јавним предузећима, о коме данас одлучују одборници Скупштине.

Мандати директора нишке Топлане, Обједињене наплате, Дирекције за изградњу, Паркинг сервиса, Тржнице, Градске стамбене агенције и Завода за урбанизам који су изабрани 2017. године истекли су јуче, међутим конкурс за избор нових директора није расписан, па је предложено именовање вршиоца дужности директора у тим предузећима. Предложено је да остану који су и до сада били в.д. директори су у свим предузећима, сем у у Дирекцији за изградњу, где ће горепоменуту функцију највероватније вршити извшни директор Зоран Прокић уместо Небојше Ловића.

„В.д. директора максимално може бити годину дана на том полажају, два пута по шест месеци или ако буде именован на дванаест месеци. Тако да, по закону о Јавним предузећима, једно лице не може бити два пута именовано за вршиоца дужности“, казао је др Бобан Џунић, председник Скупштине града Ниша.

На челу ЈКП „Паркинг сервис“ остаје Дејан Димитријевић,  као и у ЈКП „Тржница „где је предлог за вршиоца дужности досадашњи директор Горан Ђорђевић. У Градској стамбеној агенцији, за вршиоца дужности је предложен Владан Стојановић, док ће у Заводу за урбанизам ту функцију обављати Мирољуб Станковић.


#   Ниш   јавна предузећа   Бобан Џунић   Скупштина града Ниша   Мирољуб Станковић   директор
@DzunicBoban @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима