Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sednica SG Niša: Direktori kojima je istekao mandat, od danas u v.d. statusu

rssBookmark and Share

Niš 20.10.2021. Niške vesti, Južna Srbija Info

Konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, pa je predloženo imenovanje vršioca dužnosti direktora

Ilustracija
Ilustracija

Na redovnoj 16. sednici Skupštini Grada Niša predloženo je 39 tačaka dnevnog reda, a jedna od vodećih tema sednice bila je imenovanje vršioca dužnosti direktora u javnim preduzećima, o kome danas odlučuju odbornici Skupštine.

Mandati direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Gradske stambene agencije i Zavoda za urbanizam koji su izabrani 2017. godine istekli su juče, međutim konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, pa je predloženo imenovanje vršioca dužnosti direktora u tim preduzećima. Predloženo je da ostanu koji su i do sada bili v.d. direktori su u svim preduzećima, sem u u Direkciji za izgradnju, gde će gorepomenutu funkciju najverovatnije vršiti izvšni direktor Zoran Prokić umesto Nebojše Lovića.

„V.d. direktora maksimalno može biti godinu dana na tom polažaju, dva puta po šest meseci ili ako bude imenovan na dvanaest meseci. Tako da, po zakonu o Javnim preduzećima, jedno lice ne može biti dva puta imenovano za vršioca dužnosti“, kazao je dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša.

Na čelu JKP „Parking servis“ ostaje Dejan Dimitrijević,  kao i u JKP „Tržnica „gde je predlog za vršioca dužnosti dosadašnji direktor Goran Đorđević. U Gradskoj stambenoj agenciji, za vršioca dužnosti je predložen Vladan Stojanović, dok će u Zavodu za urbanizam tu funkciju obavljati Miroljub Stanković.

Komentara: 0


#   Niš   javna preduzeća   Boban Džunić   Skupština grada Niša   direktor
@DzunicBoban @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima