Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Секс-скандал у Власотинцу: Друштвене мреже преплављене експлицитним фотографијама познатих дама

rssBookmark and Share

Власотинце 12.05.2017. Вечерње новости

Експлицитне фотографије узнемириле житеље варошице на југу Србије. Злоупотребљени интимни снимци познатих жена

Секс-скандал у Власотинцу: Друштвене мреже преплављене експлицитним фотографијама познатих дама

Неколико угледних Власотинчанки, међу којима су професорке, спортискиње, супруге познатих лекара, али и бивша директорка културне установе у овој варошици, нашле су се у жижи секс-скандала. Друштвене мреже "Вибер" и "Месинџер", преплављене су експлицитним фотографијама ових жена, а ко је аутор и ко их је пустио у виртуелни свет, засада се само претпоставља. Полицији није поднета пријава.

Повремено се дешава да се на друштвеним мрежама нађу познате личности "ко од мајке рођене", али је углавном реч о дизању популарности или егзибиционизму. Оно кроз шта ових дана пролазе ове жене, тешко је описати, јер се ни у сну нису надале да ће неко од партнера тако интимне фотографије послати на увид породици, деци, пријатељима и хиљадама незнанаца.

- Живимо у времену савремених комуникација које подразумевају размену дигиталног садржаја. Нажалост, многи људи нису свесни да путем друштвених мрежа нису заштићени. Неретко, посебно у мањим срединама, многи такви садржаји нађу се у јавности тако што власници однесу свој рачунар или телефон на сервис, изгубе телефон или их неко украде - каже Иван Младеновић, ИТ стручњак.

Управо то се десило једној од ових жена, која је у дугој и стабилној вези. Наводно, локални сервисер компјутера злоупотребио је поверење када је њен момак однео компјутер у коме су се налазиле њихове интимне фотографије на поправку.

НИСУ ПОДНЕЛЕ ПРИЈАВУ
У овом случају, насилници вероватно неће бити кажњени јер жене из Власотинца, према наводима лексовачке полиције нису поднеле пријаву. Полиција је, као и већина житеља југа Србије, упозната са овим случајевима преко друштвених мрежа. Зоран Коцић, начелник Криминалистичке полиције у Лесковцу, каже да постоје основе за подношење пријаве, али да он није сигуран како ће се ти случајеви касније процесуирати и окончати.

- Овакав облик насиља је веома озбиљан, јер је јавно стигматизована, а њена било каква одбрана сведена је на трпљење понижења и често сурова кажњавања из локалне заједнице. Један од начина заштите наших права на интернету је доношење и доследно спровођење закона који ће да кажњава ту врсту насилника - објашњава социолог Александра Самокал Јовановић.

Ниједна од ових жена није урадила ништа што не ради већина људи, али су имале пех што су налетеле на неку врсту манијака. Бившу директорку Културне установе партнер је овим фоткама уцењивао када је решила да раскине с њим. Када је видео да неће променити свој став, фотографије је послао њеној деци, мајци и свим њеним пријатељима за које је знао, каже један од њених пријатеља.

НАРОДНА ПОСЛАНИЦА
Недавно је жртва остављеног љубавника била и једна нишка политичарка, народна посланица у републичком парламенту. Странка је стала иза ње уз образложење да су фотографије и то што она ради њена лична ствар, а имала је разумевања и у породици.

Далиборка Алихоџић, novosti.rs

Коментара: 1


#   секс   полиција   Власотинце   друштвене мреже   скандал   фотографије
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Milorad Ilic, 26.08.2017.:
    ako je ova ruka sa slike od tog delije, e bas vala ako je objavio, samo steta sto se ne vide lica. milim zene uglednih lekara, profesorke, direktorke, sa degenerikom koji ima na ruci tetoviranog pauka, pa treba ljud ida znaju ko im uci decu, ko ih leci, i kome placaju porez da direktoruje kulturnim ustanovama. zasto da ne? u normalnom svetu se uobicajena pojava da profesore i profesorke koji postavljaju takve slike na internet otpuste na zahtev roditelja jer pristojni ljudi ne zele da im takvi uce decu. zasto bi ovde bilo drugacije?


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима