Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије згрожене - Оставили коња да, у мукама, угине на улици

rssBookmark and Share

09.07.2016. В.Торовић, Блиц

Велики број Нишлија је на друштвеним мрежама оштро осудио непознате власнике који у среду оставили изнемоглог коња да угине у улици синдикалних станова.

Изнемогла животиња умире на улици, Фото: РАС Србија
Изнемогла животиња умире на улици, Фото: РАС Србија

Након што је једна Нишлијка поставила на Фејсбуку фотографије коња који умире, друштвене мреже се усијале од коментара и згражавања Нишлија.

- Негде око 16 сати коњ пада на асфат под теретом запреге. Власници га ударају и шутирају да устане. Коњ се бори да устане, али не може. Они одлазе и остављају коња на коловозу. Несретна животиња се трза ногама, копа копитама, у неописивој муци, агонији и боловима. На асфалту остају трагов снажне борбе да устане. У самртном ропцу удара главом о бетон упорно и јако, у покушају да себи скрати муке. Око 20 сати је угинуо - написала је Нишлијка на свом Фејсбук профилу.

Председник „Зоо планета“ Душан Стојановић каже да су их Нишлије звале да помогну коњу, али да нису могли ништа да учине.

- Позив је стигао прекасно. Нишлије које су биле ту су нам да је коња прегледао ветеринар и да је им је рекао да се животиња прејела свеже траве. Услед тога је коњ добио дигестивне колике, односно свезала су му се црева. То је јако опасно и може да изазове јако болну смрт. Коњ је пао од стомачних болова, а правио је трагове на асфалту јер су му се грчиле ноге - објашњава Стојановић.

Комунална полиција је изашла на терен на позив грађана, али нису затекли власнике.

- Коњ није имао алку на којој треба да стоји име власника. Биће тешко да нађемо власника, али прикупљамо информације. Ако се утврди да су злостављали животињу, биће ту посла и за полицију. Казна за оне који оставе животињу да угине или је сахране на недозвољеном месту је од 5.000 до 30.000 динара - наводе у Комуналној полицији.


#   полиција   коњ   друштвене мреже   смрт   ЗОО Планет (орг)   Душан Стојановић   комунална полиција   фотографије
@zooplanetnis @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима