Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije zgrožene - Ostavili konja da, u mukama, ugine na ulici

rssBookmark and Share

09.07.2016. V.Torović, Blic

Veliki broj Nišlija je na društvenim mrežama oštro osudio nepoznate vlasnike koji u sredu ostavili iznemoglog konja da ugine u ulici sindikalnih stanova.

Iznemogla životinja umire na ulici, Foto: RAS Srbija
Iznemogla životinja umire na ulici, Foto: RAS Srbija

Nakon što je jedna Nišlijka postavila na Fejsbuku fotografije konja koji umire, društvene mreže se usijale od komentara i zgražavanja Nišlija.

- Negde oko 16 sati konj pada na asfat pod teretom zaprege. Vlasnici ga udaraju i šutiraju da ustane. Konj se bori da ustane, ali ne može. Oni odlaze i ostavljaju konja na kolovozu. Nesretna životinja se trza nogama, kopa kopitama, u neopisivoj muci, agoniji i bolovima. Na asfaltu ostaju tragov snažne borbe da ustane. U samrtnom ropcu udara glavom o beton uporno i jako, u pokušaju da sebi skrati muke. Oko 20 sati je uginuo - napisala je Nišlijka na svom Fejsbuk profilu.

Predsednik „Zoo planeta“ Dušan Stojanović kaže da su ih Nišlije zvale da pomognu konju, ali da nisu mogli ništa da učine.

- Poziv je stigao prekasno. Nišlije koje su bile tu su nam da je konja pregledao veterinar i da je im je rekao da se životinja prejela sveže trave. Usled toga je konj dobio digestivne kolike, odnosno svezala su mu se creva. To je jako opasno i može da izazove jako bolnu smrt. Konj je pao od stomačnih bolova, a pravio je tragove na asfaltu jer su mu se grčile noge - objašnjava Stojanović.

Komunalna policija je izašla na teren na poziv građana, ali nisu zatekli vlasnike.

- Konj nije imao alku na kojoj treba da stoji ime vlasnika. Biće teško da nađemo vlasnika, ali prikupljamo informacije. Ako se utvrdi da su zlostavljali životinju, biće tu posla i za policiju. Kazna za one koji ostave životinju da ugine ili je sahrane na nedozvoljenom mestu je od 5.000 do 30.000 dinara - navode u Komunalnoj policiji.


#   policija   konj   društvene mreže   smrt   ZOO Planet (org)   Dušan Stojanović   komunalna policija   fotografije
@zooplanetnis @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima