Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Школско игралиште намењено деци и младима са сметњама у развоју

rssBookmark and Share

Лесковац 23.09.2018. Јужна Србија Инфо

Ученици Школе за основно и средње образовање "11. октобар" у Лесковцу добили су специјализовано игралиште намењено деци и младима са сметњама у развоју.

Школско игралиште намењено деци и младима са сметњама у развоју

Реновирање игралишта у дворишту школе, урађено је кроз пројекат Подстицање запошљавања младих, уз подршку Града Лесковца.

Игралиште су отворили градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и представници ГИЗ-а, Немачке организације за међународну сарадњу.

У име локалне самоуправе обратила се Марија Јовановић, помоћница градоначелника, која је подсетила да Лесковац и ГИЗ имају одличну сарадњу.

"Поред дечјег игралишта замењена су и улазна врата и намонтирана је рампа за особе са инвалидитетом. Иначе, локална самоуправа је прошле године за потребе школе "11. октобар" финансирала опремање сензорне собе у вредности од 1,5 милион динара, а 2,5 милиона је дато за изградњу платоа за превентивно-корективне игре и вежбе“, рекла је Јовановићева.

Александар Бет, шеф пројекта „Подстицање запошљавања младих“, рекао је да је уживао у посети овој школи пре неколико недеља, те да му је било интересантно да види како ученици овде раде.

„Немачка влада је срећна да може да види да Лесковац и његови грађани напорно раде како би инвестирали у будућност свог града. Деца ове школе су део будућности Лесковца и због тога немачка влада подржава постављање овог игралишта. Желимо да подржимо децу која имају потешкоће да нађу своје место у друштву, као и да им помогнемо да касније нађу посао. Надамо се да ће Лесковац наставити да креира бољу перспективу за младе. Немачка жели јаку Србију у јакој и уједињеној Европи, која има отворене границе“, поручио је шеф пројекта Бет.

Директор школе "11. октобар" Владимир Анђелковић каже да је овогодишњи полазак у школу за децу био посебан, јер их је сачекао низ реквизита који они користе за забаву и игру.

У име ученика захвалио се Милан Богдановић, представник ђачког парламента школе, који је нагласио да ће се на игралишту не само играти, него и дружити.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић     Особе са инвалидитетом   локална самоуправа   Марија Јовановић   сметње у развоју   дечје игралиште   ГИЗ Немачка   11. октобар ОШ
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима