Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Славски концерт Жељка Самарџића развеселио Прокупчане вече пред Светог Прокопија

rssBookmark and Share

Прокупље 21.07.2023. Јужна Србија Инфо

Готово десетодневне славске свечаности којима се ове године обележава имендан града Прокупља Свети Прокопије, јуче су имале ефектну завршницу величанственом славском литијом кроз град коју је предводио Епископ нишки владика Арсеније, концертом Жељка Самарџића, који је забавио све а нарочито младе Прокупчане и наравно традиционалним ватрометом пред поноћ.

Фото: Град Прокупље
Фото: Град Прокупље

Концерту Жељка Самарџића на прокупачком централном Тргу Топличких јунака присуствовало је више хиљада грађана, углавном младих људи из Прокупља и околних места, који су у славском расположењу певали и играли уз старе и добро познате хитове овох врсног извођача. Током концерта Самарџић је показао да је мајстор да направи атмосферу, да загреје публику и са њом оствари присан и срдачан контакт. Он је као нико пре њега до сада, током концерта силазио са бине међу публику да заједно певају, да некима пева на „уво“ и да док пева прави „селфије“ са свима који су то желели. И публика је, иако јако млада, на изненађење и самог извођача знала напамет речи свих његових песама па је заједно са њим певала. Самарџић је певао углавном своје песме из јако дуге певачке каријере, међу којима су неке биле готово заборављене, а неке јако живе као да су јуче настале. Репертоаром је подсетио и на неко прошло време и на хитове који ће се вечно остати „млади“ незаборавне „евергрин“ песме  својих колега, да би песмом „Поноћ“ из филма „Тома“ разгалио публику.

Све у свему утисак је био фантастичан, атмосфера као топла летња ноћ, расположење публике максимално, тако да се може рећи, да што се тиче избора извођача организатори нису погрешили. Публика је била презадовољна и до самог краја концерта остала пред бином у великом броју, да би одушевљење кулминирало током традиционалног ватромета који је и ове године био величанствен.

Да јучерашњи дан уочи славе Свети Прокопије буде тако динамичан испуњен црквеним и световним дешавањима, уз богат културно забавни програм, даривање и молитве за здравље и напредак града и његових житеља, потрудили су сеи у томе успели организатори прокупачка црква Свети Прокопије и Град Прокупље.


#   Прокупље   Свети Прокопије   Жељко Самарџић   Владика Арсеније
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима