Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењена директорка школе у Куршумлији јер је прикривала инцидент ученика у школском кориту

rssBookmark and Share

Куршумлија 05.10.2019. Јужна Србија Инфо

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић разрешио је у петак, на основу ванредног инспецијског надзора у ОШ ,,Милоје Закић“ у Куршумлији, директорку те установе Радицу Јовић.

Смењена директорка школе у Куршумлији јер је прикривала инцидент ученика у школском кориту

 -На основу чињеница утврђено је да су квалификоване повреде закона као последица пропуштања директора да предузме радње и мере из своје надлежности, кажу у надлежном министарству.

Утврђено је да директор школе није спроводио мере за безбедност и заштиту деце и ученика и није предузимао благовремено одговарајуће мере у случајевима повреде забрана из члана 110-113 Закона.

Ванредним инспекцијским надзором утврђено је да је у преподневној смени, за време великог одмора, ученик првог разреда гурнут од стране ученика у корито чесме, које се налази у дворишту школе.

Нико од представника школе није обавестио надлежну школску управу у року од 24 часа о догађају.

За насиље и злостављање директор установе је у обавези да поднесе пријаву надлежним органима, организацијама и службама и обавести Министарство, односно надлежну школску управу, у року од 24 часа.

Ако се сумња да насилни догађај може да има елементе кривичног дела или прекршаја, директор обавештава родитеље и подноси кривичну пријаву надлежном тужилаштву, односно захтев за покретање прекршајног поступка надлежном прекршајном суду.

 -Прикривање вршњачког насиља од стране запослених у било којој установи није дозвољено, а одговорна лица морају да сносе последице, поручио је Шарчевић, поручују из минисраства,

Коментара: 0


#   Куршумлија   смена   Министарство просвете   вршњачко насиље   Милоје Закић ОШ   Радица Јовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима