Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smenjena direktorka škole u Kuršumliji jer je prikrivala incident učenika u školskom koritu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 05.10.2019. Južna Srbija Info

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević razrešio je u petak, na osnovu vanrednog inspecijskog nadzora u OŠ ,,Miloje Zakić“ u Kuršumliji, direktorku te ustanove Radicu Jović.

Smenjena direktorka škole u Kuršumliji jer je prikrivala incident učenika u školskom koritu

 -Na osnovu činjenica utvrđeno je da su kvalifikovane povrede zakona kao posledica propuštanja direktora da preduzme radnje i mere iz svoje nadležnosti, kažu u nadležnom ministarstvu.

Utvrđeno je da direktor škole nije sprovodio mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika i nije preduzimao blagovremeno odgovarajuće mere u slučajevima povrede zabrana iz člana 110-113 Zakona.

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je u prepodnevnoj smeni, za vreme velikog odmora, učenik prvog razreda gurnut od strane učenika u korito česme, koje se nalazi u dvorištu škole.

Niko od predstavnika škole nije obavestio nadležnu školsku upravu u roku od 24 časa o događaju.

Za nasilje i zlostavljanje direktor ustanove je u obavezi da podnese prijavu nadležnim organima, organizacijama i službama i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu, u roku od 24 časa.

Ako se sumnja da nasilni događaj može da ima elemente krivičnog dela ili prekršaja, direktor obaveštava roditelje i podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, odnosno zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

 -Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice, poručio je Šarčević, poručuju iz minisrastva,

Komentara: 0


#   Kuršumlija   smena   Ministarstvo prosvete   vršnjačko nasilje   Miloje Zakić OŠ   Radica Jović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima