Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Снежана Митић професор херој Гимназије „Светозар Марковић“ - награда "Ротери клуба" која се заслужује љубављу и посвешћеношћу

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2020. Јужна Србија Инфо

*Поводом обележавања 10 година постојања и рада Ротари клуба Ниш-Медијана покренута је акција „Професор херој“, а ове године ово ласкаво признање припало је професорки биологије Гимназије „Светозар Марковић“ Снежана Митић

Снежана Митић професор херој Гимназије „Светозар Марковић“  - награда "Ротери клуба" која се заслужује љубављу и посвешћеношћу

*Њен рад у реализацији наставе усмерен је на ученике и њихово формативно усвајање знања, применљивог у будућим сферама живота, развијање духа, ученичка постигнућа и жеље за целоживотним учењем науке

Поводом обележавања 10 година постојања и рада Ротари клуба Ниш-Медијана покренута је акција „Професор херој“, а ове године ово ласкаво признање припало је професорки биологије Гимназије „Светозар Марковић“ Снежана Митић. Награду су уручили заједно председник Ротари клуба Ниш-Медијана Горан Јовановић и Гувернер Дистрикта Данило Љевнаић. Награда се додељује о дове године поводом обележавања 10 година рада клуба.
                                     
Биографија професорке Снежане Митић је богата, а да би све било рачено потребно је пуно времена и доста простора. Оно што ју је, заправо, учинило херојем то је њено ангажовање око помоћи деци са сметњама у развоју, а посебно се истиче њена улога у успостваљању услуге ‘’Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју као и прва инклузивна учионица на просторима Републике Србије, као и Хипорехабилитациони центар.
                             
У периоду од 2012-2014. године била сам члан Одбора за заштиту животне средине Републике Србије, под ингеренцијом Сталне конференције градова и општина.

Члан Општинског тима за социјалу заштиту деце са сметњама у развоју, Општинског тима за заштиту и безбедност деце и Општинског инклузивног тима натериторији општине Димитровград. Затим члан Школског развојног тима, Школског тима за инклузивно образовање и председавала Школским тимом за здравствену заштиту деце,а  тренутно сам координатор Тима за обезбеђивање квалитета и развој Гимназије„Светозар Марковић“.
                           
‘’Носилац сам бројних активности и акција попут„Очистимо Србију“, „Велико спремање Србије“, обележавање Дана примењених наука, реализовала многе дебате ученика на различите теме, била организатор ученичке акције засађивања садница на подручју улице Најден Киров у Димитровграду, учествовала сам нареализацији Еко-Кампа, на којем сам била предавач на тему „Значај очувања животне средине“ и „Рециклажа отпада и њен утицај на животну средину “, активно учествовала сасвојим ученицима на припремама поставки и излагању истих на фестивалима Наук није баук и Ноћ биологије, реализовала бројне пројектне наставе са ученицима’’- наводи Снежана у својој биографији.

‘’Била сам у улози ментора ученице која је остварила пласман - треће место на Републичком такмичењу из биологије, а више пута ментор ученицима који су били на  првом, односно другом месту на Националној еколошкој олимпијади’’.
           
Додаје да је њен рад у реализацији наставе усмерен је на ученике и њихово формативно усвајање знања, применљивог у будућим сферама живота, развијање духа, ученичка постигнућа и жеље за целоживотним учењем науке, науке која данас представља важан  део технолошког развоја наше планете. Рецензент је и уџбеника из биологије за први и други разред гимназије.
                 
Ротари клуба Ниш-Медијана је, како би помогао нашој локалној заједници а и шире, за протеклих 10 година кроз различите хуманитарне активности радио на пољу здравствене и социјалне заштите, образовања, културе и екологије. У свему томе сарађивао је са Ротарy Интернационалом, својим дистриктом, многим клубовима, градом Нишом и ресорним министарствима. Чланови РК „Ниш Медијана“ са поносном су кроз монографију представили 10-годишни рад клуба, а надају се да ће године које долазе донети још много значајних активности и служења заједници.
                   
Неке од акција су биле: „100 за 100“; „Заврти точак 1, 2 и 3“; “Да сваки Ротаријанац засади дрво”;  1, 2, 3, 4 и 5. хуманитарних „Тексас холдем“ турнира у покеру; “Фил д диференс 1 и 2”; “Код роботик 1 и 2” ;  “Игром до здравља 1 и 2”; “55 маратона за 55 дана”;„Сви за Ланета“; „Сербиа трип“; „Певамо за наше бебе“ ; “Полио плус“ и многе друге.


#   Ниш   Светозар Марковић гимназија   деца ометена у развоју   Ротери клуб   Снежана Митић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима