Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Snežana Mitić profesor heroj Gimnazije „Svetozar Marković“ - nagrada "Roteri kluba" koja se zaslužuje ljubavlju i posvešćenošću

rssBookmark and Share

Niš 14.10.2020. Južna Srbija Info

*Povodom obeležavanja 10 godina postojanja i rada Rotari kluba Niš-Medijana pokrenuta je akcija „Profesor heroj“, a ove godine ovo laskavo priznanje pripalo je profesorki biologije Gimnazije „Svetozar Marković“ Snežana Mitić

Snežana Mitić profesor heroj Gimnazije „Svetozar Marković“  - nagrada "Roteri kluba" koja se zaslužuje ljubavlju i posvešćenošću

*Njen rad u realizaciji nastave usmeren je na učenike i njihovo formativno usvajanje znanja, primenljivog u budućim sferama života, razvijanje duha, učenička postignuća i želje za celoživotnim učenjem nauke

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja i rada Rotari kluba Niš-Medijana pokrenuta je akcija „Profesor heroj“, a ove godine ovo laskavo priznanje pripalo je profesorki biologije Gimnazije „Svetozar Marković“ Snežana Mitić. Nagradu su uručili zajedno predsednik Rotari kluba Niš-Medijana Goran Jovanović i Guverner Distrikta Danilo Ljevnaić. Nagrada se dodeljuje o dove godine povodom obeležavanja 10 godina rada kluba.
                                     
Biografija profesorke Snežane Mitić je bogata, a da bi sve bilo račeno potrebno je puno vremena i dosta prostora. Ono što ju je, zapravo, učinilo herojem to je njeno angažovanje oko pomoći deci sa smetnjama u razvoju, a posebno se ističe njena uloga u uspostvaljanju usluge ‘’Pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju kao i prva inkluzivna učionica na prostorima Republike Srbije, kao i Hiporehabilitacioni centar.
                             
U periodu od 2012-2014. godine bila sam član Odbora za zaštitu životne sredine Republike Srbije, pod ingerencijom Stalne konferencije gradova i opština.

Član Opštinskog tima za socijalu zaštitu dece sa smetnjama u razvoju, Opštinskog tima za zaštitu i bezbednost dece i Opštinskog inkluzivnog tima nateritoriji opštine Dimitrovgrad. Zatim član Školskog razvojnog tima, Školskog tima za inkluzivno obrazovanje i predsedavala Školskim timom za zdravstvenu zaštitu dece,a  trenutno sam koordinator Tima za obezbeđivanje kvaliteta i razvoj Gimnazije„Svetozar Marković“.
                           
‘’Nosilac sam brojnih aktivnosti i akcija poput„Očistimo Srbiju“, „Veliko spremanje Srbije“, obeležavanje Dana primenjenih nauka, realizovala mnoge debate učenika na različite teme, bila organizator učeničke akcije zasađivanja sadnica na području ulice Najden Kirov u Dimitrovgradu, učestvovala sam narealizaciji Eko-Kampa, na kojem sam bila predavač na temu „Značaj očuvanja životne sredine“ i „Reciklaža otpada i njen uticaj na životnu sredinu “, aktivno učestvovala sasvojim učenicima na pripremama postavki i izlaganju istih na festivalima Nauk nije bauk i Noć biologije, realizovala brojne projektne nastave sa učenicima’’- navodi Snežana u svojoj biografiji.

‘’Bila sam u ulozi mentora učenice koja je ostvarila plasman - treće mesto na Republičkom takmičenju iz biologije, a više puta mentor učenicima koji su bili na  prvom, odnosno drugom mestu na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi’’.
           
Dodaje da je njen rad u realizaciji nastave usmeren je na učenike i njihovo formativno usvajanje znanja, primenljivog u budućim sferama života, razvijanje duha, učenička postignuća i želje za celoživotnim učenjem nauke, nauke koja danas predstavlja važan  deo tehnološkog razvoja naše planete. Recenzent je i udžbenika iz biologije za prvi i drugi razred gimnazije.
                 
Rotari kluba Niš-Medijana je, kako bi pomogao našoj lokalnoj zajednici a i šire, za proteklih 10 godina kroz različite humanitarne aktivnosti radio na polju zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i ekologije. U svemu tome sarađivao je sa Rotary Internacionalom, svojim distriktom, mnogim klubovima, gradom Nišom i resornim ministarstvima. Članovi RK „Niš Medijana“ sa ponosnom su kroz monografiju predstavili 10-godišni rad kluba, a nadaju se da će godine koje dolaze doneti još mnogo značajnih aktivnosti i služenja zajednici.
                   
Neke od akcija su bile: „100 za 100“; „Zavrti točak 1, 2 i 3“; “Da svaki Rotarijanac zasadi drvo”;  1, 2, 3, 4 i 5. humanitarnih „Teksas holdem“ turnira u pokeru; “Fil d diferens 1 i 2”; “Kod robotik 1 i 2” ;  “Igrom do zdravlja 1 i 2”; “55 maratona za 55 dana”;„Svi za Laneta“; „Serbia trip“; „Pevamo za naše bebe“ ; “Polio plus“ i mnoge druge.


#   Niš   Svetozar Marković gimnazija   deca ometena u razvoju   Roteri klub   Snežana Mitić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima