Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски деманатује и подсећа: "Ђиласови не виде свог првог човека на листи, виде мене и моју породицу"

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

"Морамо да разјаснимо шта су социјални станови, јер ови у улици Мајаковског које је градила Градска стамбена агенција то нису. То је подршка становању и те станове продаје Градска стамбена агенција по цени која није профитна", појаснила је гардоначелница Ниша, након питања новинара. како се њен зет нашао на списку за куповину једног од тих станова.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

"Социјални станови су потпуно друга категорија станова, који су у власништву Града и које Град преко Центра за социјални рад даје људима који су социјално угрожени..

Агенција за борбу против корупције разматраће потенцијални сукоб интереса, ако постоји, зет ће се повући са листе и уступити место следећем кандидату, ако не ићи ће у легалну куповину тог стана", казала је Сотировски

Она је објаснила да је дошло до погрешне терминологије јер се овде не ради о социјалним становима, већ о становима које Градска стамбена агенција продаје по цени која није профитна.

Градска стамбена агенције од 2016. није директни, нити индиректни корисник градског буџета. Предузеће функционише по Закону о јавним предузећима. Има свој Надзорни одбор који је расписао конкурс, има своју комисију која је формирана и која је одређивала приоритете и прецизиране критеријуме за доделу станова.

"Ова хајка и сви покушаји да се уруши, пре свега, моја функција градоначелнице Ниша је безпредметна. Ако Агенција та борбу против корупције каже да сам ја на неки начин  у сукобу интереса, ствар је сасвим јасна. У супротном опет ћемо са неким на суду. Мени је јако драго што сам са Ђиласовим људима на суду јер све лажи које су изговарали о мени, а изговарају их и даље, мораће да доказују. Једино ми је жао што не долазе на судске процесе јер  немају шта да кажу. И у овом случају су лажи више него велике. Кафеџике које потписују саопштења у којима се манипулише и са болестима и да ли неко има карцином или не, боље да су са Ђиласом на Маурицијусу где је 24 степена са газдом који има милионе“, казала је Сотировски и додала да би највише волела да је оставе на миру да решава проблеме грађана заједно са њима.

"Занимљив је податак, да никоме није запало за око да је у једној од тих категорија за доделу станова први на листи Ђиласов човек", завршила је Сотировски.

Коментара: 1


#   Ниш   Драгана Сотировски   станови   Агенција за борбу против корупције   деманти   Улица Мајаковског   Странка слободе и правде
#GradonacelnicaN @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Zdravko, 21.09.2021.:
    Kako te nije sramota? Praviš se naivna kao nisi znala da ti je zet na spisku. Podnesi ostavku!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима