Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу отворена Агенција за спречавање корупције - против неких локалних функционера се воде поступци

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

На иницијативу наше Градске управе, у сарадњи са директором Агенције за Спречавање Корупције, Дејаном Дамњановићем, данас је у Нишу отворена Подручна јединица Агенције за спречавање корупције, друга ван Београда.

У Нишу отворена Агенција за спречавање корупције - против неких локалних функционера се воде поступци

Ова иницијатива представља значајан корак у борби против корупције и пример децентрализације у раду државних институција.

Отварањем ове Подручне Јединице, пружена могућност грађанима Ниша и околине да се обрате и пријаве сваки случај могуће корупције.

Директор Агенције за Спречавање Корупције, господин Дејан Дамњановић, наглашава неопходност редовног подношења извештаја о имовини од стране функционера како приликом преузимања функције, тако и при напуштању јавне функције. Упозоравајући на недостатак оваквих извештаја у Нишу, господин Дамњановић истиче да се против неких функционера воде поступци.

"Ова канцеларија је пример децентрализације и представља још један корак у борби против корупције. Сарадња између нашег града и Агенције је одлична и заједно ћемо учинити све да искоренимо корупцију, да делујемо превентивно и наш град буде пример добре праксе. Наш циљ је и да развијамо свест о сузбијању корупције",  изјавила је градоначелница Ниша.

Подручна Јединица Агенције налази се у улици Генерала Милојка Лешјанина 26 и отворена је сваког радног дана од 7.30 до 15.30 сати.

Позивају се грађани који су свесни значаја борбе против корупције, имају одређена сазнања да се придруже у овој важној мисији заједничког напора за бољу и поштену заједницу.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Агенција за борбу против корупције   Дејан Дамњановић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима