Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сређивање Новог гробља пред "Летње задушнице"

rssBookmark and Share

Ниш 17.06.2021. Јужна Србија Инфо

Организација на Новом гробљу уочи предстојећих "Летњих задушница" требало би да буде много боља него раније, потврдили су градоначелници Драгани Сотировски директор Јавно-комуналног предузећа „Горица“ и директори јавно-комуналних предузећа ангажованих на припремама и организацији за долазак и повратак великог броја грађана.

Сређивање Новог гробља пред "Летње задушнице"

Према њеним речима, у уређењу Новог гробља и гробаља која су у систему „Горице“ и друга јавно-комунална предузећа улажу велике напоре у регулисању саобраћаја, организовању превоза, паркирања, дежурства саобраћајне полиције и комуналне милиције и свега другог што је потребно грађанима уочи летњих задушница.

Јавно-комунално предузеће „Горица“ стаје у ред предузећа које добро послују и није више губиташ као што је то некад било, оценила је градоначелница Ниша.

Градски већник за комуналне делатности Мирослав Ђокић истакао је да је ЈКП „Горица“ сада оспособљена да сама може да обнавља механизацију и да је купљено једно мултифункционално возило за уређење гробља. Он је напоменуо да је у току прање паркинга испред Новог гробља, да ће у наставку то бити урађено и са приступним стазама. Директор Дирекције за јавни градски превоз града Ниша Милан Милић најавио је укључивање већег броја градских аутобуса који ће до Новог гробља саобраћати у временском интервалу од седам минута са Трга краља Александра уз могућност куповине карата на самим стајалиштима.

Директорка ЈКП „Горица“ Ивана Станић захвалила је на подршци Града Ниша и рекла да су приоритетни радови, који су у току уочи летњих задушница, уређење зелених површина, живих ограда, приступних стаза и хигијене на самом Новом гробљу.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Горица ЈКП   Задушнице   Ново гробље
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима