Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sređivanje Novog groblja pred "Letnje zadušnice"

rssBookmark and Share

Niš 17.06.2021. Južna Srbija Info

Organizacija na Novom groblju uoči predstojećih "Letnjih zadušnica" trebalo bi da bude mnogo bolja nego ranije, potvrdili su gradonačelnici Dragani Sotirovski direktor Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ i direktori javno-komunalnih preduzeća angažovanih na pripremama i organizaciji za dolazak i povratak velikog broja građana.

Sređivanje Novog groblja pred "Letnje zadušnice"

Prema njenim rečima, u uređenju Novog groblja i grobalja koja su u sistemu „Gorice“ i druga javno-komunalna preduzeća ulažu velike napore u regulisanju saobraćaja, organizovanju prevoza, parkiranja, dežurstva saobraćajne policije i komunalne milicije i svega drugog što je potrebno građanima uoči letnjih zadušnica.

Javno-komunalno preduzeće „Gorica“ staje u red preduzeća koje dobro posluju i nije više gubitaš kao što je to nekad bilo, ocenila je gradonačelnica Niša.

Gradski većnik za komunalne delatnosti Miroslav Đokić istakao je da je JKP „Gorica“ sada osposobljena da sama može da obnavlja mehanizaciju i da je kupljeno jedno multifunkcionalno vozilo za uređenje groblja. On je napomenuo da je u toku pranje parkinga ispred Novog groblja, da će u nastavku to biti urađeno i sa pristupnim stazama. Direktor Direkcije za javni gradski prevoz grada Niša Milan Milić najavio je uključivanje većeg broja gradskih autobusa koji će do Novog groblja saobraćati u vremenskom intervalu od sedam minuta sa Trga kralja Aleksandra uz mogućnost kupovine karata na samim stajalištima.

Direktorka JKP „Gorica“ Ivana Stanić zahvalila je na podršci Grada Niša i rekla da su prioritetni radovi, koji su u toku uoči letnjih zadušnica, uređenje zelenih površina, živih ograda, pristupnih staza i higijene na samom Novom groblju.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Gorica JKP   Zadušnice   Novo groblje
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima