Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трошаринци, Удружење "Радне акције Делијски Вис" не одустају од своје смопослуге, спремни на мирне протесте

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2023. Јужна Србија Инфо

Овом приликом обавештавамо Вас као представнике медија и најављујемо да смо спремни да као удружење организујемо мирни протест како би приказали своју упорност и спремност да овај проблем решимо, пише у делу саопштења послато медијима.

Трошаринци,  Удружење "Радне акције Делијски Вис" не одустају од своје смопослуге, спремни на мирне протесте

Саопштење преносимо у целости..

Поштовани новинари,

сматрамо да смо Вам остали одређене информације дужни приликом обавештавања о проблему због којег се и наше удружење основало и кренуло са радом.

Почећемо од почетка, октобра, 2020. године наше насеље посетио је бивши градоначелник Дарко Булатовић и испред многобројних суграђана обећао реновирање самопослуге већ на пролеће наредне године, са испуњењем свих захтева грађана о томе шта ће бити у новој „реновираној“ самопослузи.
Наравно, од тог обећања није било ништа.

Следећу информацију коју смо добили је да је објекат закупљен од стране једног ланца трговине (Приманова тј. Златни траг) и да ће објекат бити реновиран.

Град Ниш се обавезао да ће улагања у овај објекат бити призната и да ће иста бити одбијена од закупнине.

Све ово је трајало десет месеци, да би на крају потенцијални инвеститор одустао јер није могао добити решење да ће му улагања бити призната. Што значи да је уложени новац у закупнину изгубио.

Овде желимо да напоменемо да иза свих ових информација стојимо, именом нашег удружења и гарантујемо за истинитост изреченог.

Дана 15. Новембра, 2022. године, нашем удружењу се обратио други ланац трговине, Рода – Меркатор центар, који је такође желео да објекат откупи и да отвори све оно што наше удружење у договору са нашим суграђанима тражи већ годинама, на шта су коментари градских челника били да „нико не гарантује да ће ту бити отворено оно што се договори“ занемарујући могућност да се услови продаје или закупа објекта могу дефинисати уговором.

Такође, наилазили смо на коментаре како продаја овог објекта није „домаћинско пословање“ и како он ипак треба остати у надлежности града.
Овом прилком се питамо, какви су аршини у питању овде, двоструки, троструки или колико њих?

Питамо се, да ли неко свесно саботира реновирање овог објекта и обезбеђивање преко потребних просторија за потребе апотеке, поште, уплатног места, паркинга или слично.

Да ли некоме није у интересу отварање још једне продавнице у насељу иако би тако нешто повећало конкуренцију и грађанима омогућило већи приступ свакодневним намирницама.

Овом приликом обавештавамо Вас као представнике медија и најављујемо да смо спремни да као удружење организујемо мирни протест  како би приказали своју упорност и спремност да овај проблем решимо.

Не одустајемо од тражених ствари, транспарентни смо, улажемо максимуме за решење овог проблема и стојимо иза сваке информације!


#   Ниш   продавнице   маркет   Трошарина   Удружење Делијски вис   самопослуга
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима