Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стални радни однос за 81 сестру и медицинског техничара у УКЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2022. Јужна Србија Инфо

Акција Министарства здравља када су посао добили најбољи дипломци Медицинског факултета и најбољи медицински техничари, данас је заокружена у Универзитетском клиничком центру Ниш пријемом у стални радни однос 81 медицинске сестре и техничара.

Стални радни однос за 81 сестру и медицинског техничара у УКЦ Ниш

У времену иза нас се показало колико је важно имати едукован кадар. Ово су људи који су радили годинама у Клиничком центру Ниш и којима је све време било најављивано да ће се ово једнога дана догодити. Ево догодило се.

„Ово је велики дан прво за вас, а онда и за Универзитетски клинички центар и здравство Ниша. Данас је досањан ваш први велики професионални сан. Данас стављате потпис на уговор који за вас значи економску безбедност и стабилност. Одабрали сте да останете у својој земљи где ћете радити посао за који сте се школовали и ми смо вам захвални на томе. Борићемо се за вас и ваша права. Једина препорука је био ваш рад, квалитет, ваш труд и ваше знање, због свега тога сте ви данас овде, а не неки други. Желим да вам каријере буду успешне , да будете добри ,квалитетни и да не заборавите оно најважније у нашем послу-да смо ми овде због пацијената и немојте да вам буде тешко да икада ишта урадите за пацијента“, овим речима је директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић честитао медицнским сестрама и техничарима пријем у стални радни однос.

Перишић је истакао да је пријем ових људи у стални радни однос, одговор државе на кризу, одговор државе на захтеве и потребе здравства. Показало се у овим тешким временима да је здравство један од четири стуба на којима почива држава, а ово је био начин на који су Министарство здравља и влада Републике Србије дали одговор на све веће потребе које здравство има додаје проф.др Перишић.

„Препознала је влада Републике Србије и Министарство здравља, важност да омогући здравственим установама да преведу у стални радни однос колегинице и колеге који су годинама уназад дали велики допринос у раду Универзитетског клиничког центра Ниш, и неизмерно смо им захвални на томе. Ниво пружања здравствене услуге у нашој установи је сада свакако побољшан с обзиром на чињеницу да имамо нове раднике жељне посла, а који су у једним потпуно ванредним условима од почетка пандемије, стекли додатно искуство за рад са тешким пацијентима“, истакла је приликом поделе уговора о раду медицинским сестрама и техничарима главна сестра УКЦ Ниш Соњица Радић.

Сви данас примљени медицнски техничари и сестре слажу се у једном да је данашњи дан најзначајнији у њиховим досадашњим каријерама.

„Мајка сам троје деце и промена радног статуса из рада на одређено време у стални радни однос, за мене је од изузетног значаја. Сада стојим на својим сигурним ногама на свом сталном радном месту“, рекла је једна од данас примљених сестара Јелена Марковић.

„Ово јесте мотив за останак у Србији и драго ми је што је мој рад и труд препознат и што ћу бити део једне овакве установе“, каже медицински техничар Филип Мијалковић.

Да је част бити запослен у здравственој установи попут УКЦ Ниш, слаже се и њихова колегиница Милена која истиче да ситуација када после вишегодишњег рада на одређено време, добијете решење за стални посао, мења цео живот. Ово је сигурност која је неопходна како би могла да планира свој и живот своје породице.

Уговоре о раду, медицнским сестрама и техничарима уручио је директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Перишић   медицинска сестра   запослење   Универзитетски клинички центар ниш
@ProfdrPerisic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима