Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станари Кованлучке поручили са протеста, "Изградите тротоар да деца могу безбедно до школе"

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2023. Јужна Србија Инфо

Житељи Кованлучке улице блокирали су прошле недеље саобраћај на сат времена да би скренули пажњу надлежних на проблем безбедности у саобраћају . Окупљени грађани траже да се заврше тротоари чија изградња је почела пре две године, како пешаци који су приморани да се крећу коловозом, не би свакодневно ризиковали животе.

Станари Кованлучке поручили са протеста, "Изградите тротоар да деца могу безбедно до школе"

"18-ог јула смо упутили писани захтев надлежнима у граду и предали петицију великог броја мештана са роком од 30 дана да се крене са наставком изградње тротоара , меďутим до дана данашњег се ништа није десило. 

Блокирали смо данас Кованлучку улицу на сат времена да би скренули пажњу јавности на наш дугогодишњи проблем. Очекујемо од градског руководства разумевање и да због безбедности наше деце колико сутра крену за наставком изградње тротоара у Кованлучкој улици, у којој се сваког месеца деси саобраћајна незгода"- рекао је Славољуб Стаменковић становник Кованлучке улице И један од организатора блокаде. 

Грађани истичу да је улица јако фреквентна, а пре свега небезбедна и да су у њој пешац угрожени  и јер су у неодостаку тротоара пртинуђени да се крећу коловозом. Родитељи, баке и деке, од 1. септембра страхују за најмлађе јер до школе морају Кованлучком, а како тротоара нема свуда  принуђени су да сиђу на коловоз.

„Ова улица је апсолутно небезбедна, фреквенција саобраћаја је јако велика. Једног јутра смо за само пет минута изборојали две стотине возила. Овде сваког дана бројна возила: путничка, теретна, као и градски аутобуси. Ја не знам како ти људи мисле да се зауставе, а притом брзо возе, најчешће када иду одозго, ако изађе неко дете или неко други“, прича један од комшија.

Станари Кованлучке улице су пре два дана приметили машине које су почеле да расчишчавају растиње, али како кажу не смеју да се надају јер су много пута изиграни. „Не очекујемо ништа јер ово је све лаж. Јуче је био будложер да ради нешто, а сутра га већ неће бити, јер као и обично ради се тек када се најави протест“, прича револтирани суграђанин.

Иако грађани не верују да су градске власти спремне да нешто предузму, кажу да су на њихове адресе почели да стижу позиву из Катастра, како би се најпре решили правно-имовински односи, о чему је говорила и сама градоначелница Сотировски,  а онда приступило даљој израдњи тротоара.

„Јуче сам добила позив да идем у Катастар, јер је пола ограде за петнаест сантиметара изашло на улицу, али знате ја нисам тако правила него сам купила. Сама да померам и финансирам не могу, а ако неко хоће и може слободно нека дође и нека прави тротоар“, поручује Нишлијка.

Окупљени су поручили  да од градских власти очекују да има слуха за њихов проблем и нешто конкретно преузме као би се сачували животи, у супротном су спремни на радикализацију.


#   Ниш   протест   тротоар   Кованлучка улица
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима